Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Davos: Vine criza mondiala!

Davos: Vine criza mondiala!

Autor:

Bancherii, politicienii si directorii de companii participanti la Forumul Economic Mondial de la Davos au fost avertizati asupra apropierii unei noi crize financiare.

 

davos wef 4212258 Davos: Vine criza mondiala!

In timp ce bursele inregistreaza cresteri puternice, directorii din sectorul financiar spun investitorilor sa evite repetarea greselilor din 2006. Sefii Citigroup, Barclays si Carlyle au trasat paralele intre situatia actuala de pe pietele financiare si cea care a precedat Marea Recesiune. Ei au avertizat ca o crestere economica ar putea fi distrusa daca dobanzile ar creste peste asteptari. ”Cand urmatoarea criza va veni – si va veni – este probabil sa fie mai violenta daca nu vom elimina o parte din presiune pe parcurs”, a afirmat directorul general al Barclays, Jes Staley. Directorul general al grupului Carlyle, David Rubenstein, a avertizat ca pe pietele de capital exista o capacitate foarte limitata pentru a face fata unei cresteri reale a dobanzilor. ”De obicei, cand oamenii sunt fericiti si increzatori, se intampla ceva rau”, a avertizat el.

Timp de mai multi ani, economia Europei a fost ”bolnavul” forumului de la Davos, din cauza crizei din Grecia, a incertitudinilor legate de longevitatea euro, cresterea populismului si Brexit. Situatia s-a schimbat, cu o revenire a economiei pe care putini observatori au considerat-o posibila. Ken Rogoff, de la Universitatea Harvard, a spus ca este ”o poveste fenomenala”, iar Rubenstein, seful Carlyle, a numit Europa ”o destinatie foarte atractiva pentru investitii”. El l-a laudat si pe presedintele Bancii Centrale. Chiar daca bursele sunt in crestere, criza financiara a avut un impact pe termen lung in privinta participantilor la Davos, numarul reprezentantilor occidentali fiind depasit de cel al reprezentantilor Chinei si Indiei.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 23-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!