Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » David Rockefeller s-a stins la 101 ani

David Rockefeller s-a stins la 101 ani

Autor:

Decanul de varsta al familiei Rockefeller, miliardarul si filantropul David Rockefeller a incetat din viata, ieri,  la vila sa din Pocantico (New York) a anuntat presa americana. Purtatorul de cuvant al familiei, Fraser Seitel, a confirmat informatia, initial vehiculata drept fake news. Nici moartea nu mai e ce-a fost, cand, totusi, vine.

 

rockefeller David Rockefeller s a stins la 101 aniDavid era ultimul nepot al celebrului industrias John Rockefeller, fondator al dinastiei si primul miliardar al epocii contemporane. Familia sa a stat in fruntea unui imperiu care a durat aproape doua secole, creand Standard Oil, care va deveni Esso, apoi ExxonMobil. Diplomat in economie la universitatea Harvard (Boston) si al universitatii din Chicago (doctorand in 1940) David Rockefeller a facut parte din conducerea Chase Manhattan Bank, din 1946 pana in 1981. David a servit in armata americana in timpul celui de-al doilea razboi mondial. In 1943 a fost trimis in Algeria si in Franta in sprijinul serviciilor de informatii militare (vorbea fluent franceza).

Fondatorul grupului Bilderberg

In 1954, impreuna cu printul Bernhart al Olandei, fondeaza grupul de la Bilderberg, care aduna in fiecare an 130 de personalitati din diplomatie, afaceri, politica si media. Potrivit lui Fraser Seitel, David Rockefeller s-a stins in somn. El suferea si de insuficienta cardiaca congestiva. Omul de afaceri detinea o avere estimata la 3,2 miliarde de dolari, potrivit Forbes, Intr-un comunicat publicat de Fundatia Rockefeller, care a confirmat decesul, David este descris ca ”unul din cei mai influenti oameni din istoria, filantropia si finantele americane”, considerati de multi specialisti ca ”ultimul businessman international al Americii”. In 1973, David Rockefeller fondeaza Comisia Trilaterala, o organizatie privata partizana a doctrinei mondiale care regrupeaza sute de personalitati dintre cei mai influenti oameni de afaceri, oameni politici sau decidenti din vestul Europei, SUA, Asia  si Pacific. Nascut in 12 iunie 1915, David Rockefeller a avut sase copii, din casatoria cu Margaret McGrath, decedata si ea cu ani in urma.


2 comentarii to David Rockefeller s-a stins la 101 ani

  1. Leonidas

    Avere de 3,2 miliarde $??? Ati innebunit? asta era cel mai bogat om de pe Terra ! Detine mai MULT DE JUMATE DIN AVEREA TOTALA A LUMII ! PESTE 500 TRILIOANE DE $ ! Familia lui a creat capitalismul si comunismul,creaza religii si distruge celula de baza a societatii-familia,chiar acum..Ei au creat razboaie pt. a se imogati si a dredesena granite.Ei sint in spatele invaziei din Iraq,prmaverii arabe,si a migratiei necontrolate si continue un Europa-merkelitza fiind o marioneta de a lor.Din utcista est german a fost plasata in ,,siajul” marelui cancelar Kohl-apoi trase sfori sa ajunga cancelar.Soros era unul din lacheii lui Rockfeller..

  2. Frog

    De la limbile-n cur date de ziaristii National cred ca a murit Rockefeller…ai dreptate csfncsf…Voi l-ati omorat astia de la National…,,criminalilor”…


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 21-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!