AcasăNewsDavid Cameron, cu flori la locul tragediei, la 40 de zile de...

David Cameron, cu flori la locul tragediei, la 40 de zile de la incendiul din „Colectiv”

Intre cele  doua vizite oficiale pe care le-a avut programate in agenda, pe durata vizitei sale in Bucuresti, premierul britanic s-a oprit, miercuri dupa-amiaza, la locul dramei care a indoliat familiile a 60 de tineri.

Dupa ce a discutat cu omologul sau, Dacian Ciolos, si inainte de a fi primit la Cotroceni de catre presedintele Iohannis, primul-ministru al Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord a tinut sa faca un popas intr-un loc plin de incarcatura emotionala pentru romani.

Inaltul oficial britanic a ajuns in jurul orei 16 in fata clubului de pe Tabacarilor 7, in care au sfarsit zecile de tineri surprinsi, in seara zilei de 30 octombrie, de incendiul violent. S-a oprit, alaturi de ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas-Cadariu, la locul transformat intr-un adevarat altar, in zilele de dupa tragedie.

Cameron a depus o coroana cu flori albe si a aprins o lumanare, pastrand un moment de reculegere in memoria celor care au disparut in conditii cumplite, iar apoi a disuctat cu reprezentantul Guvernului despre incidetul cumplit.

S-a intamplat chiar la data cand s-au implinit 40 de zile de la tragedie, si la cateva ore dupa ce in fata clubului a fost oficiata o slujba, de catre un sobor de preoti ortodocsi, cum e traditia, intr-un astfel de moment cumplit al decesului unui crestin. Anterior, la locul tragediei a fost prezent si seful statului, cu o lumanare si un buchet de flori.

sursa foto: captura B 1 Tv

author avatar
Cristina Stefan
100 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger