AcasăNewsDatele personale a 22.000 de membri ISIS, recuperate de pe un USB

Datele personale a 22.000 de membri ISIS, recuperate de pe un USB

Jihadistii fenteaza ”Califatul” cu scutiri medicale

Postul britanic Sky News a informat ca detine documente cu privire la numele si datele personale a 22.000 de membri ai organizatiei teroriste Statul Islamic, care au fost livrate de un fost combatant al gruparii jihadiste.

Jihadistii au fost tradati tocmai de un fost membru care acuza Daesh ca nu are nici o legatura cu Islamul

Aceste documente contin numeroase informatii cu privire la combatantii Daesh si au fost folosite cu ocazia inrolarii combatantilor care au intrat pe teritoriile controlate de gruparea terorista, informeaza RTBF. Fiecare voluntar trebuia, spre exemplu, sa raspunda la 23 de intrebari si sa precizeze daca doreste sa devina combatant sau candidat la atacuri sinucigase. Formularul cuprinde si datele simpatizantului Daesh, numele celui care l-a recrutat, celui care l-a recomandat, experienta in lupta si nivelul de cunoastere al Sharia. Cetateni din 55 de tari au completat aceste formulare iar gratie acestor informatii va fi posibila identificarea teroristilor in Marea Britanie, Europa de Nord, Orientul Apropiat , Africa de Sud, SUA si Canada. Documentele au fost puse la dispozitia Sky News de catre un fost membru Daesh, Abu Hamed, care a lucrat pentru serviciul protectie a datelor secrete ale membrilor gruparii teroriste, si care a explicat ca a parasit ISIS dupa ce a constatat ca gruparea nu urma regulile Islamului si se degrada sistematic. Unele din numerele de telefoane ale jihadistilor ce apar in aceste documente sunt inca active, precizeaza Sky News.

20 de milioane de dolari pe luna din speculatii valutare

Dupa petrol, impozite, extorcari de fonduri in teritoriile controlate, traficul de antichitati si rascumparari, ISIS castiga aproximativ 20 milioane de dolari lunar din speculatii valutare, informewaza Sputnik, citand The Telegraph care se refera la informatii furnizate de sub-comisia afacerilor Externe a Marii Britanii. 40% din sursele de finantare a ISIS provin din traficul cu petrol, acelati procent provenind din taxe, extorcari, 20% din traficul cu opere de arta, fara a uita donatiile investitorilor financiari care sustin cauza jihadista. Cu un capital de plecare evaluat la 450 milioane de dolari, Daesh a fructificat acesti bani organizand circularea lor via retelele locale de transfer din Irak si din Siria, speculand asupra comisioanelor aplicate operatiunilor cash, profitand de lacunele sistemelor financiare locale si mizand pe stabilitatea dolarului. Anticipand deciziile Bancii Centrale Americane privind cresterea ratelor dobanzilor, ISIS a vandut majoritatea devizelor de care dispunea pentru finantarea cumpararii de dolari. Occidentul incearca prin toate mijloacele de care dispune sa taie finantarea jihadistilor. In ianuarie, fortele americane au distrus o cladire identificata ca ”banca centrala” a Daesh, in Mosul (Irak). Este vorba de un imens depozit care continea mari cantitati de bani lichizi, iar mai multe sute de milioane si chiar miliarde de dolari au fost distruse de bombe. Dar, in ciuda eforturilor venite din partea diverselor coalitii internationale, ”afacerile” ISIS sunt inca profitabile.

55% din minorii francezi atrasi de Daesh sunt fete

Deja numeroase in randurile recrutilor francezi ai gruparii teroriste, fetele sunt majoritare si in randurile minorilor atrasi de propaganda extremista, informeaza RTBF. ”In  categoria minorilor, exista o supra-reprezentare feminina, intr-o proportie de aproximativ 55%”, a informat pentru AFP un oficial din cadrul luptei antiteroriste. Sociologul Farhad Khosrokhavar, director de studii la Scoala de stiinte sociale (EHESS) pune aceasta situatie pe seama fascinatiei pentru violenta in randul tinerelor din noua generatie, dar si pe cultul ”eroismului si al virilitatii”, un soi de post-feminism anti-feminism. Nu in ultimul rand pe manipularea propagandei jihadiste care ofera dorita independenta fata de parinti si iluzoria ”afirmare”, o atingere simbolica a varstei adulte.

author avatar
National
207 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger