AcasăNewsDate oficiale despre West Nile: 6 decese in tara, 3 in Capitala

Date oficiale despre West Nile: 6 decese in tara, 3 in Capitala

Cifrele facute publice dinspre Ministerul Sanatatii, in prima parte a zilei de joi, indica faptul ca virusul West Nile – transmis de intepatura de tantar-  a curmat sase vieti, din luna mai incepand.

Cele mai recente date oficiale despre cazurile de meningita si meningo-encefalita cu virus West Nile inregistrate in sezonul curent, adica in intervalul 9.05-30.08.2017, indica faptul ca din cei 16 pacienti diagnosticati, sase si-au pierdut, din pacate, viata. Este vorba despre trei persoane din Capitala si cate una din Buzau, Braila si Olt.

„Ministerul Sanatatii subliniaza ca toate aceste cazuri, depistate si inregistrate in Romania, sunt cazuri sporadice si in momentul de fata nu comporta riscul unei epidemii de amploare”, transmit oficialii MS intr-un comunicat.

Semne ale infectarii

E important de avut in vedere faptul ca specialistii spun ca „80% din persoanele infectate nu prezinta simptome”, insa in cazul in care identificati semne precum febra ridicata si durere de cap intensa vi se recomanda sa mergeti cat mai rapid la medic. Nu in ultimul rand, suntem informati ca „in cazurile severe, apar si simptome neurologice”, drept urmare e bine sa tineti cont ca semne precum rigiditate a gatului, varsaturi, eruptii cutanate pe piept, sensibilitate crescuta la lumina, sau convulsii, frisoane ori oboseala cronica ar putea indica o astfel de problema.

sursa foto: romaniatv.net

author avatar
Cristina Stefan
114 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger