AcasăNewsDat afara pe usa de CSM, Lazar intra pe geam

Dat afara pe usa de CSM, Lazar intra pe geam

Procurorul general al Romaniei nu mai stie cum sa se agate de scaun. Prins cu ”ocaua mica” chiar de colegii pe care se baza din CSM pentru vorbele spuse, Augustin Lazar se face procesoman, doar doar isi mai prelungeste mandatul de procuror general.

Augustin Lazar a afirmat, anul trecut, ca Directia Nationala Anticoruptie are drept competenta anchetarea „inculpatilor de rang inalt”. Ca sa dreaga busuiocul, acesta a explicat ieri ca scopul institutiei este  de combaterea coruptiei „la nivel de mijloc si inalt”. Vorbele au fost taxate, insa, de membrii CSM care au stabilit clar ca prin acesta exprimare Gusti, asa cum ii spun apropatii, a incalcat grav Codul Deontologic al Magistratilor. Lazar a sarit ca ars si a declarat ca va contesta decizia CSM, probabil tot la Curtea de Apel din Alba Iulia unde i se lungesc procesele incomensurabil. Pe de alta parte, ministrul Justitiei, declara, tot ieri, ca Gusti trage de timp pentru a i se termina mandatul fara sa fie dat afara. Totodata, ministrul Justitiei spunea,  in procesul verbal prin care a propus revocarea lui Augustin Lazar din fruntea Ministerului Public, ca sunt aspecte care se numara si printre cele de limbaj. Astfel, ca exemplu a fost data afirmatie: ”comportament si probleme grave de comunicare publica: Practicarea si incurajarea unor comportamente contrare obligatiilor constitutionale si legale”.  ”Daca vocea cea mai inalta a Ministerului Public numeste parlamentarii inculpati de rang inalt, care este mesajul public si ce efect produce asupra increderii cetatenilor in reprezentantii alesi si in masurile pe care acestia le adopta”, arata Tudorel Toader, in cele 20 de puncte din raportul privind evaluarea lui Augustin Lazar.

author avatar
Ramona Feraru
358 afisari

1 COMENTARIU

  1. Si pe cat pariu ca Lazarica isi duce mandatul pana la final si sobolanii rosii se oftica? Procesele lui o sa dureze mai mult decat al lui Dragnea o sa vedeti, chichite se gasesc destule sa amane pana la sfantul asteapta

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger