AcasăNewsDarea in plata. Isarescu: Sprijinim ideea ca programul "Prima Casa" nu trebuie...

Darea in plata. Isarescu: Sprijinim ideea ca programul „Prima Casa” nu trebuie inclus in aceasta lege

Mugur Isarescu

Profitand de prezenta premierului, la un eveniment cu profil economic, organizat de Banca Nationala a Romaniei, guvernatorul BNR s-a oprit asupra unor aspecte ce tin de indelung-discutatul si analizatul subiect al Legii darii in plata.

Mugur Isarescu

Printre acestea, s-a numarat si acela ca institutia in fruntea careia se afla sustine varianta ca actual normativ nu ar trebui sa contina si programul ‘Prima Casa’. „Darea in plata (…) ridica cateva probleme. Ea, la promovare si la aprobare, a avut in vedere, ca principal obiectiv, protejarea celor defavorizati, cu o situatie sociala dificila”, a punctat Mugur Isarescu, guvernatorul BNR adaugand ca „Banca Nationala sprijina in totalitate opinia Guvernului conform careia acestei legi trebuie sa i se intareasca in mod clar caracterul social, prin criterii bine definite. De asemenea, sprijinim ideea ca programul ‘Prima Casa’, program guvernamental in esnta social, nu trebuie sa fie inclus in aceasta lege”.

Va reamintim faptul ca, dupa ce a fost trimisa la reexaminare, legea in cauza a trecut de votul Senatului, in calitate de prima Camera sesizata, urmand ca actul normativ sa ajunga sa fie dezbatut si supus la vot si de catre senatori. Camera este cea care va avea ultimul cuvant in privinta proiectului legislativ.

246 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger