AcasăNewsDaniel Tudor, presedinte la CSA

Daniel Tudor, presedinte la CSA

Daniel George Tudor a fost ales in fruntea CSA pentru a oferi stabilitate in lumea asigurarilor
In incercarea de a stabiliza lumea asigurarilor, USL a propus ieri pentru functia de presedinte al CSA pe unul dintre cei mai vechi profesionisti, Daniel Tudor. Acesta a declarat ca va reduce salariile astronomice de la CSA si ca va cere noi reguli, in favoarea asiguratilor.
Daniel George Tudor a fost ales in fruntea CSA pentru a oferi stabilitate in lumea asigurarilor

Ieri, Crin Antonescu, a facut public faptul ca USL l-a propus pentru functia de presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) pe Daniel Tudor, fost director general al Ardaf. Tudor a fost audiat de comisiile de Buget-Finante ale celor doua Camere ale Parlamentului, care l-au validat, cu o larga majoritate de voturi. „Pe baza raportului intocmit de comisiile reunite, maine (astazi – n.r.), cele doua Camere ale Parlamentului isi vor da votul”, a declarat Eugen Nicolaescu, presedintele comisiei. Potrivit lui Nicolaescu, dupa validarea de catre Parlament, Tudor va fi invitat sa faca o prezentare pentru ca parlamentarii sa vada ce trebuie modificat in legislatia actuala in domeniul asigurarilor.

Pregatit sa rezolve probleme spinoase

Tudor a sustinut la audierile de ieri ca piata asigurarilor din Romania se confrunta cu o mare problema, aceea a concurentei neloiale. El a precizat ca nu se mai acorda „in timpi reali si normali” sumele cuvenite pentru despagubiri. Daniel Tudor a spus ca doreste sa sustina crearea de societati de asigurari mutuale, care sa sprijine domenii precum agricultura si invatamantul. „Nu pot fi influentat de niciun fel de asigurator de pe piata. Nu am legaturi cu ei si nu ma pot stresa din punct de vedere material”, a punctat Daniel Tudor. De asemenea, Tudor a marturisit ca va reduce la jumatate salariile membrilor CSA, iar venitul lui va fi unul transparent. „Voi reduce salariile membrilor CSA cu 50%, iar salariul meu va fi publicat pe site-ul CSA”, a spus Tudor, fiind aplaudat de membrii Comisiei. Pana acum, salariile de la CSA erau trecute la secret, iar surse din interior sustin ca unii sefi aveau chiar si peste 20.000 de euro.

Cine este Daniel Tudor
Sediul CSA. Foto: ebihoreanul.ro
In 1992, Tudor a infiintat societatea Roumanie Assurance International (RAI). In 2007, RAI a fost preluata integral de fondul ceh de investitii PPF Investments, valoarea tranzactiei fiind estimata la 10 milioane de euro.  In varsta de 55 de ani, Daniel George Tudor are o vasta experienta in domeniul asigurarilor. El a condus mai multe companii, printre care Roumanie Assurance International SA si ARDAF Asigurari, unde a ocupat pozitia de director general.  Din 2009 a desfasurat activitati de consultanta in domeniul asigurarilor. Avand dubla cetatenie, romana si belgiana, din luna august a acestui an este reprezentant in comisia electorala al comunei Jette,  una din cele 19 comune din Regiunea Bruxelles. De asemenea, el este unul dintre fondatorii Uniunii Nationale a Asiguratorilor din Romania si vorbeste patru limbi straine: franceza, engleza, italiana si germana.

 

Nicolae Crisan

„Pe Daniel Tudor il cunosc de 20 de ani, iar timp de 14 ani l-am supravegheat. Este un profesionist, nu ai ce sa-i reprosezi”, Nicolae Crisan, fost sef al CSA, actualmente  sef al Fondului de garantare a asiguratilor

Adrian Marin

„La CSA trebuie sa fie numiti in functie de conducere doar profesionisti”, Adrian Marin, CEO Generali Asigurari

author avatar
Dan Bratu
1.514 afisari

1 COMENTARIU

  1. In sfarsit un pas inainte (daca Parlamentul il valideaza ?!).A facut numai lucruri bune de cand activeaza in piata asigurarilor din Romania.A infiintat RAI-ul,l-a condus cu ,,Talent”intr-o perioada de mare ,,Brambureala” in asigurari(s-a vazut si simtit experienta din Vest).A simtit cind trebuie sa vanda si cui.
    Nu prea poate fi santajat sau corupt datorita situatiei materiale si a verticalitatii lui.
    I-as face o singura recomandare : Sa fie foarte atent la cei ce-l inconjoara,la echipa cu care pleaca la drum.Sa nu uite ca este in Romania.
    Felicitari domnule TUDOR si multa Bafta.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger