AcasăNewsDaniel Florea nu isi aduce aminte cifrele

Daniel Florea nu isi aduce aminte cifrele

Lupta pentru putere in PSD se duce de la om la om si intre om si om. Argumentele pleaca de la aparitii la televizor (numar caci despre cat de convingatoare sunt este complicat sa analizam) la « realizari » administrative sau politice. Una dintre situatiile determinate de aceste conflicte este cea din Bucuresti, unde candidatii la pozitia de Vicepresedinte Daniel Florea si Robert Negoita s-au luptat in rezultatele ultimelor alegeri locale. Florea, primarul sectorului 5 sustinand, pe parcursul argumentarii ca el a fost, dintre toti primarii de sector, depozitarul celor mai multe voturi. Unghiul de abordare fiind complet gresit, caci sectoarele sunt neomogene in termeni de numar al populatiei. Pe de alta parte a castiga alegerile la Iasi sau la Sibiu se poate intampla chiar cu un numar mai mic de voturi decat in sectorul 5, dar valoarea politica este cu totul alta.

Valorizarea exclusiva a numarului de voturi in diferitele scrutinuri, locale sau parlamentare, risca sa denatureze sensul alegerilor interne, caci Vicepresedintii au un rol strategic cuantificabil si evaluabil cu alti indicatori decat cel strict al votului. De altfel, inchinarea la singurul zeu, cel al electoratului si al cantitativului vot, risca sa produca, la alta scara, ceea ce a produs votul uninominal pentru parlamentul Romaniei : cele mai slabe din punctul de vedere al calitatii umane si profesionale a parlamentarilor.

Sursele din PSD descriu argumentele lui Daniel Florea, candidat proaspăt retras pentru funcția de vicepreședinte regional zona București Ilfov. Acesta a susținut ca el este omul politic Social democrat care a luat cele mai multe voturi pentru partid la ultimele alegeri locale in Capitala.

Pentru conformitate sa consultam rezultatele oficiale publicate in Monitorul oficial pentru alegerile locale din 2016.

Robert Negoita de la sectorul 3 a adunat 74635 de voturi iar Daniel Florea de la sectorul 5 a adunat… 26.763.

La votul pentru primăria generală unde la sectorul trei, Gabriela Firea a strâns 53578, iar in insectorul 5 a obtinut 31784 de voturi.

La consiliul local in sectorul trei PSD a luat 55649 de voturi iar la sectorul 5 -31.043 de voturi.

La consilul general: 53578 voturi la sectorul 3 si 31783 la sectorul 5

La alegerile parlamentare din iarna lui 2016, situația voturilor obținute de PSD pe sectoare este următoarea:

 

S1 – 30.417

 

S2 – 48.664

 

S3 – 56 .694

 

S4 – 44.314

 

S5 – 40. 489

 

S6 – 53. 467

author avatar
Andrei Coman
224 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger