Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Daniel Barbu, fostul sef al AEP, urmarit penal de DNA

Daniel Barbu, fostul sef al AEP, urmarit penal de DNA

Autor:

Dupa ce in cursul diminetii se prezentase la sediul central al procurorilor anticoruptie, despre fostul ministru Daniel Barbu – candidat ALDE la europarlamentarele de luna viitoare – s-a aflat ca a intrat in vizorul DNA-ului, fiind suspect in dosarul in care trezorierul PSD, Mircea Draghici, este acuzat de delapidare.

 

daniel barbu rica petrescu Daniel Barbu, fostul sef al AEP, urmarit penal de DNA

Daniel Barbu

DNA-ul a anuntat ca procurorii au decis efectuarea urmaririi penale “fata de o persoana care, la data faptelor, detinea functia de presedinte al Autoritatii Electorale Permanente (AEP)”. Concret, s-a aflat ca Daniel Barbu este suspectat de “neurmarire conform legii a respectarii destinatiei subventiilor” .

Detaliind pe marginea banuielilor pe care le au procurorii in cazul lui Barbu, DNA-ul mentioneaza urmatoarele:

“In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista aspecte din care rezulta suspiciunea rezonabila ce contureaza urmatoarea stare de fapt:

In perioada 27 mai 2017 – 27 februarie 2019, in calitate de presedinte al Autoritatii Electorale Permanente, suspectul nu ar fi urmarit, conform legii, destinatia subventiilor acordate formatiunilor politice, in sensul in care

– nu ar fi dispus, potrivit Legii finantarii activitatii partidelor politice (art. 44 din Legea nr. 334/2006 republicata), verificari anuale pentru fiecare partid, privind respectarea prevederilor legale referitoare la venituri (inclusiv cele provenite din fonduri publice, subventii) si cheltuieli

– ar fi stopat unele controale aflate in curs.

Concret, printr-o adresa din data de 22.01.2019, ca urmare a unei scrisori adresate Autoritatii Electorale Permanente de catre trezorierul unui partid, in calitate de presedinte al AEP, suspectul ar fi dispus in mod discretionar, oprirea controalelor initiate prin ordine de serviciu de catre directorul structurii competente, controale ce vizau respectiva formatiune politica.

In dispozitiile Legii nr. 334/2006 privind finantarea activitatii partidelor politice si a campaniilor electorale nu exista nicio prevedere legala care sa permita oprirea unui control dispus de directorul structurii competente din cadrul AEP.

Desi a luat cunostinta prin angajatii AEP de ”unele nereguli cu referire la utilizarea subventiilor ”, nu a fost de acord cu solicitarea unuia dintre angajati sai de a se relua controalele suspendate din dispozitia sa, preferand sa isi dea demisia in data de 27.02.2019 din functia de presedinte al AEP.

La data de 24 aprilie 2019, persoanei i s-a adus la cunostinta calitatea de suspect in conformitate cu prevederile art. 307 din CPP. “


1 Comentariu la Daniel Barbu, fostul sef al AEP, urmarit penal de DNA

  1. cobe

    Daca nu era pe lista alde la europarlamentare nu ajungea up,insa la ordinul stapanilor dna s-a ales cu un dosar,ca pana acum era curat ca lacrima,insa intre un dus si un intors de la dna s-au schimbat situatiile ordinelor.


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 23-05-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!