Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Dancila si Toader, fata in fata cu o delegatie a USR, la Guvern. Despre ce s-a discutat la Guvern 

Dancila si Toader, fata in fata cu o delegatie a USR, la Guvern. Despre ce s-a discutat la Guvern 

Autor:

Sefa Guvernului si ministrul Justitiei s-au aflat fata in fata, vineri, mai bine de o ora cu patru reprezentanti ai USR – liderul formatiunii, Dan Barna, deputatii Stelian Ion si Cristian Ghinea, precum si juristul Vlad Gheorghe. Unul dintre subiectele abordate in cadrul discutiilor solicitate de useristi a fost cel al eventualei OUG pe Codurile Penale.

 

dancila usr 720x375 Dancila si Toader, fata in fata cu o delegatie a USR, la Guvern. Despre ce s a discutat la Guvern “Intrevederea a avut loc in spiritul si ca urmare a apelurilor prim-ministrului la pace politica, dialog si consens, pe perioada detinerii de catre Romania a Presedintiei Consiliului Uniunii Europene”, din cate a anuntat Palatul Victoria, dupa intalnirea in cauza.

Pe langa precizarile facute de catre sefa Guvernului, referitor la aspecte ce tin de preluarea, peste doar cateva saptamani, a mandatului Romaniei la presedintia rotativa a Consiliului Uniunii Europene, s-a avut in vedere si posibila emitere a unei OUG pe Coduri. “Un alt subiect abordat, la solicitarea USR, s-a referit la modificarea legislatiei penale si de procedura penala. In acest context, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a subliniat faptul ca este in lucru la Ministerul Justitiei un proiect de act normativ care are in vedere punerea in acord a legislatiei cu deciziile Curtii Constitutionale si transpunerea unor directive europene pentru care Romania risca procedura de infringement. Primul-ministru a adaugat ca va tine cont de toate propunerile constructive, astfel incat legislatia nationala sa fie in acord cu reglementarile europene si cu Constitutia Romaniei”, transmite Guvernul intr-un comunicat.

Ce ar vrea useristii

Dupa ce s-a incheiat intrevederea de la Palatul Victoria, liderul USR, Dan Barna, a iesit in fata presei si referindu-se la discutia cu premierul, pe care a catalogat-o drept “consistenta”, a transmis si public convingerea formatiunii sale, “cum ca in acest moment emiterea unei ordonante pe Justitie ar crea in Romania o criza de perceptie si o criza sociala fara precedent, care ar acoperi cu totul perspectiva preluarii presedintiei (Consiliului UE-n.n)”. “Am solicitat, de fapt, ca pentru cele sase luni de presedintie, Guvernul sa nu emita ordonante si sa inchida acest subiect al Justitiei, din punct de vedere al Guvernului, cel putin, tocmai pentru a putea avea o presedintie de minima decenta si credibilitate”, a sustinut liderul USR.

sursa foto: gov.ro    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 22-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!