AcasăNewsDancila si Toader, fata in fata cu o delegatie a USR, la Guvern. Despre ce...

Dancila si Toader, fata in fata cu o delegatie a USR, la Guvern. Despre ce s-a discutat la Guvern 

Sefa Guvernului si ministrul Justitiei s-au aflat fata in fata, vineri, mai bine de o ora cu patru reprezentanti ai USR – liderul formatiunii, Dan Barna, deputatii Stelian Ion si Cristian Ghinea, precum si juristul Vlad Gheorghe. Unul dintre subiectele abordate in cadrul discutiilor solicitate de useristi a fost cel al eventualei OUG pe Codurile Penale.

„Intrevederea a avut loc in spiritul si ca urmare a apelurilor prim-ministrului la pace politica, dialog si consens, pe perioada detinerii de catre Romania a Presedintiei Consiliului Uniunii Europene”, din cate a anuntat Palatul Victoria, dupa intalnirea in cauza.

Pe langa precizarile facute de catre sefa Guvernului, referitor la aspecte ce tin de preluarea, peste doar cateva saptamani, a mandatului Romaniei la presedintia rotativa a Consiliului Uniunii Europene, s-a avut in vedere si posibila emitere a unei OUG pe Coduri. „Un alt subiect abordat, la solicitarea USR, s-a referit la modificarea legislatiei penale si de procedura penala. In acest context, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a subliniat faptul ca este in lucru la Ministerul Justitiei un proiect de act normativ care are in vedere punerea in acord a legislatiei cu deciziile Curtii Constitutionale si transpunerea unor directive europene pentru care Romania risca procedura de infringement. Primul-ministru a adaugat ca va tine cont de toate propunerile constructive, astfel incat legislatia nationala sa fie in acord cu reglementarile europene si cu Constitutia Romaniei”, transmite Guvernul intr-un comunicat.

Ce ar vrea useristii

Dupa ce s-a incheiat intrevederea de la Palatul Victoria, liderul USR, Dan Barna, a iesit in fata presei si referindu-se la discutia cu premierul, pe care a catalogat-o drept „consistenta”, a transmis si public convingerea formatiunii sale, „cum ca in acest moment emiterea unei ordonante pe Justitie ar crea in Romania o criza de perceptie si o criza sociala fara precedent, care ar acoperi cu totul perspectiva preluarii presedintiei (Consiliului UE-n.n)”. „Am solicitat, de fapt, ca pentru cele sase luni de presedintie, Guvernul sa nu emita ordonante si sa inchida acest subiect al Justitiei, din punct de vedere al Guvernului, cel putin, tocmai pentru a putea avea o presedintie de minima decenta si credibilitate”, a sustinut liderul USR.

sursa foto: gov.ro

299 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger