AcasăNewsDancila si Teodorovici, precizari privind Ordonanta pe Declaratia unica

Dancila si Teodorovici, precizari privind Ordonanta pe Declaratia unica

Declaratia 600 a fost inglobata in cadrul unui formular unic, asemeni altor sase formulare.

In prima faza, premierul Dancila a anuntat, in prima parte a sedintei de Guvern de joi, faptul ca pe ordinea de zi se afla actul normativ privind Declaratia unica. „Astazi vom adopta ordonanta prin care vom introduce noua reglementare de plata a impozitului pe venit CAS si CASS. In primul rand, persoanele fizice care platesc impozitul pe venit CAS si CASS vor completa o unica declaratie si nu sapte declaratii, cum a fost pana acum si cred ca aceasta reprezinta o simplificare majora. Noul formular se va depune o singura data pe an, iar termenul de depunere pentru anul acesta este de 15 iulie. Plata contributiilor poate fi efectuata pana pe 31 martie 2019. De asemenea, impozitul pe venit va putea fi platit la venitul estimat pentru anul curent. Totodata, evaluarea pentru incadrarea ca platitor de CAS si CASS se va face in functie de venitul estimat pentru anul curent”, precizase Viorica Dancila.

Ulterior, ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a iesit in fata presei si a facut mai multe precizari, inclusiv cu privire la drepturile de autor. „Aici am mers pe ideea stopajului la sursa si scutirea pentru cei care sunt si salariati a obligatiilor de plata pentru contributiile de sanatate si pentru sociale. Este o abordare care anii trecuti a mai fost (…) este o adaugare normala si, credem noi, la fel de bun augur pentru cei care sunt vizati de acest nou mecanism”, a punctat Teodorovici.

148 afisari

1 COMENTARIU

  1. Paradoxurile României: creștere economică record, manageri tot mai nemulțumiți, inflatia tot mai mare, puterea de cumparare tot mai mica……

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger