Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Dancila si ministrii, la Alba Iulia. Guvernul, sedinta solemna in orasul Marii Uniri (VIDEO)

Dancila si ministrii, la Alba Iulia. Guvernul, sedinta solemna in orasul Marii Uniri (VIDEO)

Autor:

Premierul si ministrii au ajuns in cursul diminetii de joi la Alba Iulia, dupa ce au calatorit cu avionul pana la Sibiu, pentru a participa la o sedinta solemna a Executivului, cu cateva zile inainte de celebrarea unui veac de la Marea Unire.

 

danci 1 350x208 Dancila si ministrii, la Alba Iulia. Guvernul, sedinta solemna in orasul Marii Uniri (VIDEO)“Avem privilegiul istoric de a fi ministri ai Guvernului Romaniei in momentul aniversarii a 100 de ani de la Marea Unire, proclamata aici, la Alba Iulia. In plan simbolic, este, probabil, cel mai emotionant moment al mandatului nostru”, a subliniat, intre altele, VIorica Dancila, la inceputul acestei reuniuni speciale a Executivului, in contextul celebrarii Centenarului Marii Uniri.

————-

sedintasolemna 350x132 Dancila si ministrii, la Alba Iulia. Guvernul, sedinta solemna in orasul Marii Uniri (VIDEO)Pana sa inceapa aceasta reuniune solemna, Dancila a vizitat Monumentul Unirii din Alba Iulia si a avut o intrevedere cu Arhiepiscopul de Alba-Iulia, Inaltpreasfintitul Irineu Pop, la Catedrala Reintregirii din oras, iar apoi a depus o coroana de flori la Statuia ecvestra a lui Mihai Viteazul. Ca un element de culoare, e de mentionat ca atat sefa Guvernului, cat si ministrii si restul echipei de la palatul Victoria au purtat fulare tricolore.

baiat canta imn 350x155 Dancila si ministrii, la Alba Iulia. Guvernul, sedinta solemna in orasul Marii Uniri (VIDEO)Sedinta solemna de Guvern are loc in Cetatea Alba Carolina – Sala Unirii – unde s-a semnat actul Marii Uniri, si a inceput in urma cu doar cateva clipe, cu intonarea imnului national. Un baietel a fost cel care a interpretat “Desteapta-te, romane”, cativa ministri cantand alaturi de el.


1 Comentariu la Dancila si ministrii, la Alba Iulia. Guvernul, sedinta solemna in orasul Marii Uniri (VIDEO)

 1. Iancu

  Transilvanie frumoasa,
  Pregateste-te mireasa
  Ca-ti aducem petitor,
  Sfantul nostru tricolor 🇷🇴

  Sai Brasovule batrane,
  Ca viu trupele romane,
  Sai si tu mai Fagarasi,
  Ca’s trupe de romanasi

  Sariti si voi Sapte Sate,
  Săriți ca la 1877
  Sa se-auda-n Chisinau,
  Ca si-acolo-i neam de-al meu

  Sa se-auda-n Bucuresti
  ROMANIE SA TRAIESTI!
  Romanie sa traiesti,
  Si mai mandra sa-nforesti.

  LA MULȚI ANI ROMÂNIA 💯!


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 21-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!