AcasăNewsDancila se declara "surprinsa" de declaratiile presedintilor CE si PE. Cum raspunde

Dancila se declara „surprinsa” de declaratiile presedintilor CE si PE. Cum raspunde

Prim-ministrul Viorica Dancila s-a aratat mirata de afirmatiile prim-vicepresedintelui Comisiei Europene si de avertismentul adresat de inaltul oficial european Executivului roman, acela de a nu intreprinde „actiuni care sa afecteze sistemul judiciar”. La fel si de spusele presedintele Parlamentului European. Premierul a raspuns acestor declaratii, la inceputul sedintei de Guvern din aceasta dupa-amiaza.

In prima faza, premierul a facut referiri la declaratiile facute de Frans Timmermans, miercuri de la Bruxelles. „M-au surprins astazi declaratiile prim-vicepresedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, avand in vedere ca a existat si exista o deschidere totala in privinta pasilor pe care ii avem de urmat. Am format grup de experti, s-a lucrat la nivel de experti, atat din partea Comisiei Europene, cat si din partea Ministerului Justitiei. Am specificat de fiecare data ca ne vom consulta si ca va exista transparenta. De aceea, declaratia prim-vicepresedintelui Frans Timmermans de astazi a produs neclaritati si nu i-am inteles rostul, pentru ca nu este pliata pe realitatea existenta”, a sustinut Dancila, inainte de a mai anunta ca intentioneaza sa aiba o discutie cu inaltul oficial european in privinta acestor aspecte.

Reactiile la afirmatiile lui Tajani

O reactie intr-o nota similara, de suprindere, a avut Dancila si cand a venit vorba de afirmatiile facute de Antonio Tajani, presedintele Parlamentului European. „Cred ca niciun factor sau decident politic, fie chiar presedintele Parlamentului European, nu poate solicita inceperea sau oprirea unei anchete penale. Ni se cere sa nu intervenim in actul de justitie si mi se pare un lucru corect, dar oficialii europeni ne cer sa oprim anchete penale. Le spun clar ca prim-ministrul Romaniei nu a intervenit si nu va interveni niciodata in actul de justitie”, a ales sa sublinieze sefa Executivului roman in prima parte a sedintei de Guvern de miercuri.

143 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger