Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Dancila scrisoare de raspuns pentru Iohannis

Dancila scrisoare de raspuns pentru Iohannis

Autor:

Veritabil schimb de scrisori intre Palate. In timp ce presedintele i-a adresat deja doua misive premierului, sefa Guvernului a trimis la Cotroceni un prim raspuns.

 

dancila 5 720x420 Dancila scrisoare de raspuns pentru IohannisEste vorba, practic, despre un raspuns formulate atat pe fondul primei scrisori semnate de catre Klaus Iohannis, cea de luni, in care cerea sa fie informat asupra agendei de lucru a sedintelor de Guvern, dar si al recentului anunt facut de presedinte, in urma cu doar cateva ore, prin care isi anunta prezenta la reuniunile Cabinetului, ca pe un raspuns la invitatia la “colaborare” venita din partea prim-ministrului.

In scrisoarea ce a luat drumul Cotrocenilor, dinspre Palatul Victoria, Viorica Dancila saluta raspunsul primit la apelul de “colaborare politica” in preajma preluarii presedintiei Consiliului Uniunii Europene, aminteste ca agenda de lucru a Cabinetului e publica pe site-ul Executivului  si subliniaza, intre altele, ca presedintele va fi informat in situatia in care pe ordinea de zi a sedintei figureaza proiecte de acte normative ce tin de sfera politicii externe, apararea tarii sau asigurarea publice.  

Redam in cele ce urmeaza, integral, epistola premierului catre primul om in stat:

<<”Domnului Klaus Werner Iohannis,

Presedintele Romaniei,

 

Am luat nota cu satisfactie de declaratiile dumneavoastra recente prin care admiteti, in sfarsit, ca este necesar sa colaboram pentru Romania. De asemenea, salut faptul ca ati raspuns apelului meu de colaborare politica pentru asigurarea, de catre Romania, a unei bune presedintii a Consiliului Uniunii Europene.

Referitor la solicitarea dumneavoastra, prin care invocati prerogativele conferite de art.87 din Constitutia Romaniei, privind primirea agendei de lucru a fiecarei sedinte a Guvernului, va informez ca Guvernul Romaniei transmite, de fiecare data, pe site-ul propriu, agenda de lucru a sedintelor Guvernului, impreuna cu proiectele de documente de politici publice, proiectele de acte normative sau alte documente, precum si documentele insotitoare respective, documente ce pot fi consultate de orice persoana.

In cazul in care pe agenda sedintei Guvernului vor fi proiecte de acte normative referitoare la “probleme de interes national privind politica externa, apararea tarii, asigurarea ordinii publice”, in conformitate cu textul constitutional invocat, va vom semnala acest lucru si va asigur de toata deschiderea in situatia in care veti decide sa participati la sedinta de Guvern.

De asemenea, in cazurile subsumate de textul constitutional sintagmei ”alte situatii”, caz in care este la latitudinea prim-ministrului invitarea Presedintelui Romaniei (”Presedintele Romaniei poate lua parte la sedintele Guvernului (…) la cererea primului ministru, in alte situatii”), va voi adresa, cu celeritate, invitatia de a participa la sedinta de Guvern, daca voi considera necesara participarea dumneavoastra.

In incheiere, va asigur, domnule presedinte, de cunoasterea, de catre Guvernul Romaniei, a obligatiei de loialitate constitutionala care impune, deopotriva Guvernului si Presedintelui Romaniei, precum si oricarei autoritati publice, respectarea competentelor constitutionale, fara asumarea unor prerogative care excedeaza cadrului constitutional si legal”.

Prim ministru,

                                       Viorica DANCILA>>    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 22-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!