AcasăNewsDancila reactioneaza dupa violentele de la miting. Ce a cerut SRI "in...

Dancila reactioneaza dupa violentele de la miting. Ce a cerut SRI „in regim de urgenta”

Chiar daca se afla in concediu, sefa Executivului a dat de inteles ca e la curent cu cele intamplate in cursul zilei si al noptii precedente in fata sediului institutiei pe care o conduce.

Si ca vrea sa fie elucidate toate aspectele ce tin de episoadele violente aparute la „mitingul diasporei”, cum a fost cunoscut. Manifestare care, a degenerat, din pacate si a facut ca peste 400 de oameni sa aiba nevoie de asistenta militara, intre ei si peste 30 de jandarmi.

Dinspre Palatul Victoria se transmite ca la Guvern se asteapta concluziile verificarilor care se fac, in acest caz, precum si un raport de la SRI cu privire la cei care au provocat violentele din strada, dar nu numai.

Iata comunicatul postat pe site-ul Executivului:

„Prim-ministrul Viorica Dancila condamna ferm actiunile violente produse in Bucuresti, vineri seara, desfasurate de grupuri organizate prin deturnarea unei manifestatii civice.

Rapoartele Ministerului Afacerilor de Interne arata ca violentele au fost provocate gradual de catre grupuri de persoane bine organizate, care au atacat fortele de ordine, institutii si au distrus bunuri publice, in scopul declansarii unui conflict intre persoanele care manifestau pasnic si fortele de ordine, prin vulnerabilizarea autoritatii statului.

In acest moment, Guvernul asteapta ca institutiile abilitate sa desfasoare toate anchetele necesare, astfel incat cei vinovati de actiunile violente sa fie trasi la raspundere.

Totodata, premierul Viorica Dancila a cerut, in aceasta dimineata, Serviciului Roman de Informatii un raport complet, in regim de urgenta, referitor la persoanele care au pregatit si provocat violentele, precum si la modul in care au actionat institutiile statului roman cu atributii in furnizarea de date si informatii cu privire la intentiile de deturnare a actiunilor publice de protest.

Din pacate, violentele stradale sunt insotite de o serie de declaratii ale unor lideri politici care incearca sa exploateze in folosul propriu efectele dramatice ale acestor evenimente, prin lansarea unor acuzatii la adresa fortelor de ordine si institutiilor statului si prin incitarea populatiei impotriva acestora.

Facem apel la mai multa responsabilitate in declaratii publice si la renuntarea la folosirea unor evenimente regretabile in scop electoral.

Premierul Viorica Dancila respecta dreptul cetatenilor de a manifesta si de a-si exprima opiniile in public si considera ca acest drept nu trebuie sub nicio forma sa fie confiscat de politicieni sau grupuri care au interese de a destabiliza ordinea in societate”.

263 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger