Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Dancila a prezentat lista ministrilor si programul de guvernare: Aceasta tara trebuie condusa de cei alesi, nu cei numiti

Dancila a prezentat lista ministrilor si programul de guvernare: Aceasta tara trebuie condusa de cei alesi, nu cei numiti

Autor:

Viorica Dancila a prezentat, de la tribuna salii Parlamentului, echipa guvernamentala, precum si obiectivele Executivului sau.

 

dancila 4 350x211 Dancila a prezentat lista ministrilor si programul de guvernare: Aceasta tara trebuie condusa de cei alesi, nu cei numitiUPDATE 14.45 – A inceput votul de investitura in cazul Cabinetului Dancila. Pentru ca Executivul sa treaca, sunt necesare minim 233 de voturi “pentru”. Procedura este una secreta, cu bile.

UPDATE: “Voi conduce un Guvern politic, propus si sustinut de majoritatea parlamentara. Aceasta tara trebuie condusa de cei alesi, nu cei numiti”, a subliniat premierul desemnat.

Nu in ultimul rand, Viorica Dancila s-a declarat “total deschisa la dialog cu presedintele Romaniei”, insa a pus o conditie: “sa fie un dialog civilizat”.

Cu cateva minute intarziere fata de ora 15, la Parlament a inceput sedinta in cadrul careia premierul desemnat va trece in revista programul de guvernare, inainte ca acesta sa fie dezbatut, in prezenta ministrilor propusi a face parte din Executivul Dancila, iar apoi se va da votul de incredere pe acest program, dar si pe echipa ministeriala. “Daca vom obtine acest vot, vom guverna cu mandrie si respect pentru romani, avand in permanenta in fata programul de guvernare”, a declarat Dancila, de la tribuna Parlamentului.

Dancila a tinut sa le multumeasca precedentelor doua guverne din 2017, adica Cabinetele Grindeanu si Tudose, si a precizat ca “obiectivul mandatului meu este ca in 2020 Romania sa fie in prima jumatate a clasamentului celor mai puternice economii din UE”, in asa fel incat sa nu mai plece tinerii din Romania, iar cei plecati “sa-si doreasca sa se intoarca acasa”.

Totodata, premierul Dancila a sustinut ca se intentioneaza cresterea investitiilor pentru infrastructura, dar si “continuarea cresterii veniturilor populatiei”, precum si “reformarea administratiei si reducerea birocratiei”.


1 Comentariu la Dancila a prezentat lista ministrilor si programul de guvernare: Aceasta tara trebuie condusa de cei alesi, nu cei numiti

  1. GMitu

    De cîte sute de ori am mai auzit astea? De la unii și de la alții…


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 19-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!