AcasăNewsDancila, la Washington: Mutam ambasada la Ierusalim

Dancila, la Washington: Mutam ambasada la Ierusalim

Premierul Viorica Dancila a anuntat, ieri, la Conferinta Comitetului Americano-Israelian pentru Politici Publice (AIPAC), ca Guvernul Romaniei va lua decizia mutarii ambasadei Romaniei de la Tel Aviv la Ierusalim, dupa finalizarea analizei de catre „toti actorii constitutionali si in deplin consens“.

“Dupa cum stim Donald Trump a decis mutarea ambasadei SUA la Ierusalim. Acest pas ne-a impresionat pe mine, Guvernul meu si poporul roman. Mutarea ambasadei americane e emblematica.   Guvernul Romaniei a lansat un proces de evaluare a oportunitatii mutarii ambasadei Romaniei de la Tel Aviv la Ierusalim. De aceea sunt incantata sa anunt azi (n. red. – ieri), in fata audientei AIPAC, ca dupa finalizarea analizei de toti actorii constitutionali si in deplin consens, eu si Guvernul vom muta ambasada la Ierusalim”, a anuntat, ieri, in aplauzele audientei, premierul Viorica Dancila. “Sustinerea fata de Israel si fata de comunitatea evreiasca constituie  preocuparea noastra constanta.  Presedintele Camerei Deputatilor m-a rugat sa va transmit ca va promova in Parlament  legi deosebit de importante pentru comunitatea evreiasca:  1. Acordarea de drept a cetateniei romane tuturor evreilor cu origini romanesti.  2. Acordarea de reparatii si de pensii speciale pentru supravietuitorii Holocaustului. Romania va ramane cea mai puternica voce europeana in sprijinul poporului evreu si a statului Israel”, a dat asigurari premierul Romaniei.   Domnule presedinte Klaus Iohannis, aveti cuvantul…, daca-l gasiti, bineinteles!

author avatar
Maria Iordache
539 afisari

3 COMENTARII

  1. „Domnule presedinte Klaus Iohannis, aveti cuvantul…, daca-l gasiti, bineinteles!” Da, l-a găsit. A văzut că i se ia caimacul, nu este el piua întâi în acest anunț și a sărit iar, aberând, că numai el decide și că Dăncilă nu a consultat pe nimeni. Poate citește de mai multe ori declarația premierului până înțelege și el, așa cum citește și alte documente pe care trebuie să le semneze, știind că el citește mai greu/încet și apoi să vină cu comunicate.

  2. Te-a impresionat la prostie. Am ras de m-am cocoșat deci daca vrei sa razi de jidani nimic mai potrivit decat Veronica… Cum sa muti cand rezolutiile Onu cer impartirea teritoriilor si o capitala comuma. Vorba lui Busi fiu – La ce foloseste Onu? Amuzant.

  3. La jumate de an se muta ambasada,,, corpul diplomatic si ambasadele intra in atribuțiile presedintelui…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger