AcasăNewsDancila, la Chisinau. Cum a raspuns unei intrebari despre revocarea sefei DNA

Dancila, la Chisinau. Cum a raspuns unei intrebari despre revocarea sefei DNA

Aflata pentru prima oara la Chisinau, de la preluarea prerogativelor de prim-ministru, social-democrata Dancila nu a scapat de o intrebare ce tine de un subiect la zi in Romania – si anume cererea de revocare a procurorului-sef al Directiei Nationale Anticoruptie.

Viorica Dancila a avut o discutie cu omologul sau Pavel Filip, alaturi de care a iesit, apoi, in fata presei, intr-o conferinta, in cadrul careia a mentionat ca „relatia dintre Romania si Republica Moldova a fost si ramane una speciala”, ca „dezvoltarea relatiei noastre constituie o prioritate de prim rang a Guvernului Romaniei, iar obiectivul strategic il reprezinta integrarea europeana a Republicii Moldova”, dar si ca i-a transmis sefului Guvernului moldovean faptul ca „Romania doreste sa-si sporeasca prezenta investitiilor in Republica Moldova”.

La un moment dat, Dancila a primit o intrebare din partea presei, cu privire la situatia de la Directia Nationala Anticoruptie, in contextul solicitarii pe care a formulat-o ministrul Toader. Mai exact, care ar fi mesajul pe care l-ar transmite premierul cetatenilor moldoveni, „in contextul viitorului DNA-ului, avand in vedere propunerea ministrului Justitiei privind revocarea doamnei Kovesi”. „Dupa cum stiti, ministrul Tudorel Toader este ministru in guvernul meu, este un ministru foarte bun, membru al Comisiei de la Venetia, in care eu am foarte mare incredere. (…) Domnul ministru a venit cu un raport de evaluare din punctul dumnealui de vedere, un raport argumentat, acesta trebuie sa-si urmeze cursul, iar cei care vor hotari vor trebui sa fie tot cei din Justitie. Bineinteles, raspunsul final va fi la domnul presedinte Iohannis”, a raspuns Viorica Dancila.

136 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger