AcasăNewsDancila in PE: Romanii resimt inechitate cand vad ca tara lor este...

Dancila in PE: Romanii resimt inechitate cand vad ca tara lor este tinuta in afara spatiului Schengen (VIDEO)

Prezentand, marti, in plenul Parlamentului European, prioritatile Presedintiei romane a Consiliului Uniunii Europene si viziunea asupra viitorului Uniunii, Viorica Dancila a ales sa sublinieze ca „ne dorim o Uniune mai democratica, deci vom promova egalitatea de tratament la care aspira toate statele membre si toti cetatenii europeni. Acest aspect este esential pentru increderea cetatenilor fata de proiectul european”.

„Va spun acest lucru din perspectiva cetatenilor romani pe care ii reprezint in calitate de prim-ministru si care, in pofida atasamentului lor foarte puternic fata de Uniune, resimt un tratament inegal fata de Romania, in special atunci cand tara noastra este criticata pentru aspecte care sunt firesti in alte state membre sau cand Romaniei i se impun anumite conditionalitati care nu exista in alte state ale Uniunii. Romanii resimt inechitate cand vad ca tara lor este tinuta in afara spatiului Schengen si vreau sa multumesc cu aceasta ocazie domnului presedinte Jean-Claude Juncker si domnului presedinte Antonio Tajani pentru sustinerea totala pe care ne-o ofera pentru aderarea la Spatiul Schengen. V-am dat aceste exemple din tara mea pentru a se intelege ca anumite decizii care se iau la nivel european in privinta unor state membre se rasfrang in final la nivelul cetatenilor din acele state si determina intr-un sens sau altul increderea pe care acestia o au fata de Uniune. Deci tot timpul cand luam decizii trebuie sa ne gandim la cetatenii din statele membre vizate de hotararile noastre si trebuie sa eliminam orice forma de tratament diferentiat astfel incat sa consolidam valorile comune ale Uniunii”, a afirmat Dancila la Strasbourg.

[youtube]s01874cOZa4[/youtube]

author avatar
Andrei Coman
171 afisari

3 COMENTARII

  1. Soarta a 500 de milioane de oamneni din UE e influentata de Veorica de la Videle si de Lia Olguta de la Olt persoane cu un CV demn de hartia igienica a budelor de la Parlamentul European.
    Dumnezeule mare ce tragedie imensa, sufera o Europa intreaga pentru ca indiva asta de la teleorman a ajuns prim ministru!

  2. Veorica Dancila da in gropi la fiecare aparitie publica. Ea si guvernul ei pot sa dispara de azi pe maine. La fel si papusarul din umbra. Poporul roman este insa vesnic! Ura acumulata in Romania, in Diaspora si in emigratia romaneasca impotriva acestui guvern si a parlamentului complet paralizat de catre mafiotii corupti este atat de profunda, incat ma mira ca acesti draci rosii mai supravietuiesc inca!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger