AcasăNewsDancila: cu ajutorul programelor PNDL am scos tara din noroaie

Dancila: cu ajutorul programelor PNDL am scos tara din noroaie

Premierul si cativa membri ai echipei sale guvernamentale – intre ei ministrii Finantelor, Fondurilor Europene si Agriculturii – au participat, luni, la Adunarea Generala a Asociatiei Comunelor din Romania.

Adresandu-se oficialilor prezenti la sesiunea in cauza, Viorica Dancila a ales sa mentioneze ca, in calitatea sa de sefa a Guvernului, acorda „o importanta deosebita relatiilor cu autoritatile locale si am fost deschisa tuturor initiativelor venite din aceasta zona”.

Facand referire la Programul National de Dezvoltare Locala, cunoscut mai degraba ca PNDL, Dancila a adus in discutie faptul ca initiativa a fost introdusa de Dragnea, in calitatea sa de ministru al Dezvoltarii, dar si ca „succesul programului PNDL 1 (…) ne-a dat certitudinea ca acesta trebuie continuat”.

Sefa Executivului a ales o exprimare neaosa pentru a sublinia importanta PNDL, cu care si-a si asigurat atentia celor care i-au ascultat discursul. „Astazi avem PNDL 2, programul de care depind sansele de dezvoltare a multor comunitati. Cu ajutorul acestor programe am scos tara din noroaie, ca sa ma exprim mai plastic”, a mentionat premierul, inainte de a prezenta o serie de cifre ce tin de investitii. „Peste 70% din finantarea -atat din PNDL 1, cat si din PNDL 2- a fost directionata catre comune (…) astfel, din 12.681 obiective de investitii,  in mediul rural sunt finantate 10.387, in valoare de 34,25 miliarde lei. Printre investitiile in mediul rural  avem 2.689 sisteme de alimentare cu apa si canalizare, 1776 unitati de invatamant, din care 880 de crese si gradinite si 3.948 drumuri, poduri si podete”, a sustinut premierul.

foto: gov.ro

187 afisari

1 COMENTARIU

  1. Veronica te duc eu pe niste strazi in Ferentari sau la tara nici mistretii nu se încumetă de la noroi. Ai scos pe dracu.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger