AcasăNewsDancila, critici dupa ce Iohannis a contestat bugetul la CCR: face tot...

Dancila, critici dupa ce Iohannis a contestat bugetul la CCR: face tot posibilul sa impiedice dezvoltarea Romaniei

Prima sedinta de Guvern cu cei doi noi ministri la Dezvoltare si Transporturi a fost si cea in care premierul a criticat demersul facut, recent, de catre liderul de la Cotroceni, care a ales sa conteste proiectul de buget la Curtea Constitutionala.

„Constat ca domnul presedinte face tot posibilul sa impiedice dezvoltarea Romaniei, continuand blocajul pe care il practica de luni bune, la adresa Executivului, prin contestarea bugetului, la Curtea Constitutionala. Acest gest fara precedent denota o lipsa de responsabilitate ce poate afecta credibilitatea Romaniei si implicit indicatorii macroeconomici ai tarii. Prin aceasta atitudine, domnul presedinte demonstreaza ca nu este interesat nici de cresterea veniturilor populatiei, nici de cresterea investitiilor (…), ci doar de campania electorala. Este de neinteles de ce presedintele a ales sa blocheze, prin acest gest, cresterea alocatiilor copiilor, desi in urma cu cateva zile clama acest lucru”, a invocat Dancila, la inceputul sedintei de miercuri a Executivului pe care il conduce.

Mai mult, premierul considera ca argumentele presedintelui nu ar corespunde realitatii. „Ma intreb cand spune adevarul? Atunci cand face declaratii politice de campanie, sau cand anunta ca a blocat bugetul? Sau presedintele se teme cumva ca acest buget de dezvoltare va duce la prea multe investitii? Motivele invocate de presedinte pentru blocarea bugetului national nu au niciun fel de suport in realitate”, a conchis Viorica Dancila.

214 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger