AcasăNewsDancila, bilant dupa primele doua luni ale Presedintiei Romaniei la Consiliul UE:...

Dancila, bilant dupa primele doua luni ale Presedintiei Romaniei la Consiliul UE: Romanii au de ce sa fie mandri

Revenita in tara de la Bruxelles, Viorica Dancila a prezentat, vineri, de la Palatul Victoria, principalele realizari din primele doua din cele sase luni ale mandatului Presedintiei Romaniei la Consiliul Uniunii Europene.

„Guvernul Romaniei, ministrii si Reprezentanta Permanenta au actionat cu profesionalism si responsabilitate si am obtinut in doar doua luni rezultate pe care alte presedintii nu le-au avut intr-un mandat intreg”, a sustinut Dancila, inainte de a face aluzie la declaratiile de pe scena politica, inclusiv ale presedintelui, de dinaintea preluarii presedintiei rotative a Consiliului UE, cand se spunea ca Romania nu ar fi pregatita sa preia aceasta functie. „Acest lucru demonstreaza cat de nefondate au fost atacurile si previziunile sumbre lansate inainte de preluarea acestui mandat, iar cei care le-au facut au actionat din considerente pur electorale, fara sa le pese ca pun Romania intr-o lumina nefavorabila in plan extern”, a subliniat premierul.

Dancila crede ca „romanii au de ce sa fie mandri, in toate intalnirile la nivel inalt pe care le-am avut in aceasta perioada, Romania a fost felicitata pentru modul exceptional in care a gestionat dosarele grele aflate pe masa de lucru”.

Amintind de faptul ca in cateva luni vor avea loc alegerile europarlamentare, premierul Dancila a sustinut ca Executivul pe care il conduce a „intensificat discutiile cu Parlamentul European pentru a inchide cat mai multe dosare”. „Si am obtinut finalizarea negocierilor pe 67 de dosare cu impact major la nivelul UE, ceea ce inseamna ca Guvernul Romaniei a obtinut, in doar doua luni, consensul pe un numar mai mare de teme europene decat au obtinut in sase luni alte guverne care au detinut presedintia rotativa. Avem realizari pe toti cei patru piloni ai prioritatilor de mandat: Europa convergentei, Europa sigurantei, Europa ca actor global si Europa valorilor comune”, a subliniat sefa Guvernului roman.

136 afisari

1 COMENTARIU

  1. Ghiocica asta de Dancila este nevinovata saraca. Sa spuna daca vreun ministru din batatura ei de guvern a fost in stare sa ia legatura cu vreun oficial al UE. Unul ar fi de ajuns. Toate dosarele cu care se lauda , mititica le stie doar copertile .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger