AcasăNewsDancila, anunturi vizand sfera constructiilor: un salariu minim brut lunar de 3000...

Dancila, anunturi vizand sfera constructiilor: un salariu minim brut lunar de 3000 lei si infiintarea unui Fond de garantare

Dragnea, misiune indeplinita

De la Alba Iulia, unde a avut loc sedinta solemna a Cabinetului pe care il conduce, in apropierea zilei de 1 decembrie, cand marcam un secol de la Marea Unire, Viorica Dancila a facut o serie de promisiuni de interes pentru romanii care lucreaza in constructii.

Referindu-se la acordul ce avea sa fie semnat, dupa sedinta de Guvern, cu sindicatele si patronatele din constructii, premierul a anuntat ca sectorul constructiilor va declarat „prioritar si de importanta nationala pentru economia romaneasca, pentru urmatorii 10 ani”.

Totodata, Dancila a ales sa anunte ca in acelasi sector „vom stabili un salariu minim brut lunar de 3000 lei, vom elimina taxele pe munca pentru angajator, iar pentru angajat le vom stabili astfel incat, salariul minim net lunar sa depaseasca echivalentul in lei a 500 euro” si ca se vor introduce si mai multe masuri menite sa combata munca la negru in sfera constuctiilor.

Mai mult, prim-ministrul a promis si ca se va introduce obligativitatea de acordare a avansului pentru contracte de lucrari in procent de 30%, indiferent de sursa de finantare, si restituirea acestuia prin reduceri procentuale la fiecare factura, pana la finalizarea proiectului. Nu in ultimul rand, Viorica Dancila a transmis ca „in sprijinul finantarii sectorului de constructii se va infiinta un Fond de garantare pentru constructii, cu participarea Statului in procent de  80% si a firmelor de constructii cu 20%”.

239 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger