AcasăNewsDancila anunta investitii in trei autostrazi/Reactia lui Iohannis

Dancila anunta investitii in trei autostrazi/Reactia lui Iohannis

Subiectul autostrazilor din Romania a fost indelung invocat in cursul zilei de joi.

In prima faza, aflat la Pitesti, presedintele spunea ca „lipsa de autostrazi este reclamata, asa cum vedem in prezent, deopotriva de mediul economic, dar, pe buna dreptate, si de cetateni” si ca acei „15 km de autostrada dati in folosinta in ultimul an si jumatate inseamna ridicol de putin, dovada lipsei de capacitate si de mobilizare in jurul unui obiectiv national esential”.

Ulterior, premierul anunta, in prima parte a sedintei de joi a Executivului, faptul ca se vor realiza, prin parteneriat public-privat, investitii in trei autostrazi. „Astazi adoptam primul pachet de investitii strategice care vor fi realizate prin parteneriat public privat. Ma refer la autostrada Ploiesti – Comarnic – Brasov, autostrada Targu Mures – Targu Neamt – Iasi – Ungheni, autostrada Bucuresti – Craiova – Lugoj, de la Craiova si ramificatie spre Calafat”, a lamurit Viorica Dancila.

Intrebat, cateva ore mai tarziu, cum vede aceste proiecte, Klaus Iohannis a raspuns, intre altele, ca „in general, noi speram cu totii ca lucrurile sa mearga inspre bine si pana la proba contrarie, sigur, o promisiune a unui Guvern este un lucru care poate fi luat de bun. Ceea ce am criticat eu este ca toti guvernantii s-au laudat cu mii si mii de kilometri de autostrada si rezultatele nu sunt pe masura”.

Mai mult, presedintele a admis ca „Romania a facut progrese” la acest capitol. „Avem si autostrazi noi, avem si investitii noi, insa lucrurile trebuie sa se miste cu alta viteza si, in acest sens, a fost si atentionarea mea care nu a fost deloc rautacioasa, cu fondurile europene. Sunt bani care sunt la dispozitia Romaniei, dar trebuie folositi si trebuie folositi in timp util, altfel riscam sa pierdem oportunitati importante pentru tara”, a tinut sa lamureasca Iohannis recenta sa declaratie pe tema absorbtiei fondurilor europene.

124 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger