AcasăNewsDancila a sesizat CCR

Dancila a sesizat CCR

Dupa ce a ratat sefia ROMARM, pierde si postul de consilier al premierului Dancila

 

 

De la Guvern a plecat, marti, catre Curtea Constitutionala o sesizare formulata de catre premierul Dancila, ce vizeaza un posibil conflict de natura constitutionala intre Legislativ si Instanta Suprema, in privinta modului de constituire a completurilor de cinci judecatori.

Concret, este vorba despre o „cerere de solutionare a unui conflict juridic de natura constitutionala” intre Parlamentul Romaniei  si Inalta Curte de Casatie si Justitie, „determinat de refuzul explicit al acestei din urma autoritati publice de a aplica o lege adoptata de Parlament, si substituirea in acest mod, implicit, autoritatii legiuitoare”, din cate se confirma intr-un comunicat al CCR.

Forul condus de catre Valer Dorneanu a stabilit deja un prim termen – 16 octombrie – pana la care ambele parti pot trimite un punct de vedere scris „asupra continutului conflictului si a eventualelor cai de solutionare a acestuia”, urmand ca apoi presedintele Curtii sa decida si asupra unei date la care va avea loc sedinta de judecata.

Recent, referindu-se la ceea ce spunea ca auzise a fi o intentie a Guvernului de a sesiza CCR-ul pe acest subiect, Liviu Dragnea considera un astfel de demers drept „firesc”. „Legea spune ca presedintii completurilor sunt repartizati aleatoriu. ICCJ a adoptat o decizie prin care legea intra in vigoare de la 1 ianuarie 2019”, acuza, zilele trecute, seful PSD, la un post TV.

115 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger