Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Dancila a sesizat CCR

Dancila a sesizat CCR

Autor:

 

 

 

De la Guvern a plecat, marti, catre Curtea Constitutionala o sesizare formulata de catre premierul Dancila, ce vizeaza un posibil conflict de natura constitutionala intre Legislativ si Instanta Suprema, in privinta modului de constituire a completurilor de cinci judecatori.

dancila 4 350x195 Dancila a sesizat CCRConcret, este vorba despre o “cerere de solutionare a unui conflict juridic de natura constitutionala” intre Parlamentul Romaniei  si Inalta Curte de Casatie si Justitie, “determinat de refuzul explicit al acestei din urma autoritati publice de a aplica o lege adoptata de Parlament, si substituirea in acest mod, implicit, autoritatii legiuitoare”, din cate se confirma intr-un comunicat al CCR.

Forul condus de catre Valer Dorneanu a stabilit deja un prim termen – 16 octombrie – pana la care ambele parti pot trimite un punct de vedere scris “asupra continutului conflictului si a eventualelor cai de solutionare a acestuia”, urmand ca apoi presedintele Curtii sa decida si asupra unei date la care va avea loc sedinta de judecata.

Recent, referindu-se la ceea ce spunea ca auzise a fi o intentie a Guvernului de a sesiza CCR-ul pe acest subiect, Liviu Dragnea considera un astfel de demers drept “firesc”. “Legea spune ca presedintii completurilor sunt repartizati aleatoriu. ICCJ a adoptat o decizie prin care legea intra in vigoare de la 1 ianuarie 2019”, acuza, zilele trecute, seful PSD, la un post TV.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 23-05-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!