AcasăNewsDan Voiculescu cere anularea condamnarii la 10 ani de inchisoare

Dan Voiculescu cere anularea condamnarii la 10 ani de inchisoare

Afaceristul Dan Voiculescu solicita anularea condamnarii la 10 ani de inchisoare din dosarul ICA.

Acuzat de comiterea mai multor infractiuni in dosarul ICA, Dan Voiculescu a fost condamnat, pe 8 august, la 10 ani de inchisoare cu executare. Sentinta a fost data de Curtea de Apel Bucuresti.

Incarcerat in aceeasi zi, Dan Voiculescu a depus la Curtea de Apel Bucuresti o contestatie prin care solicita anularea pedepsei. In plus, Romania TV anunta ca fiicele afaceristului, Camelia si Corina Voiculescu, contesta la Tribunalul Bucuresti si la Curtea de Apel Bucuresti sechestrul asigurator pus pe mai multe bunuri aflate in proprietatea familiei Voiculescu.

Contestatii in acest dosar au mai depus Compania de Cercetari Aplicative si Investitii (fostul Institut de Cercetari Alimentare), precum si compania Grivco. De asemenea, Gheorghe Mencinicopschi, fost director general al ICA, Sorin Pantis, fost director general executiv Grivco SA, si Corneliu Popa, fost director general al ADS, contesta si ei condamnarile primite in acest dosar.

Mencinicopschi a fost condamnat la opt ani de inchisoare, la fel ca si Corneliu Popa, in timp ce Pantis a primit o condamnare de sapte ani de inchisoare cu executare.

author avatar
Cristi Ionita
160 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger