AcasăNewsDan Voiculescu a demisionat din Senat

Dan Voiculescu a demisionat din Senat

Dan Voiculescu si-a anuntat, in urma cu scurt timp, demisia din Senat, la nici o saptamana dupa ce depusese juramantul de parlamentar.

Presedintele fondator al Partidului Conservator a declarat in plenul Senatului ca a decis sa renunte la imunitatea parlamentara, pentru a inlatura orice speculatie cu privire la faptul ca acest privilegiu de care beneficiaza, ca senator, ar sta in calea justitiei. „Am o scurta declaratie legata de faptul ca in ultimul timp se speculeaza foarte mult ca imunitatea a devenit o piedica in realizarea actului de justitie. (…) Pentru ca exista un dosar in justitie in care am fost implicat, a fost inclus numele meu in acest dosar, am luat decizia ca incepand de astazi sa renunt la imunitatea parlamentara, astfel incat justitia sa poata sa-si faca datoria, ca atare demisionez din Senat„, a anuntat Voiculescu.

Gestul lui Voiculescu vine la nici o saptamana dupa ce a depus juramantul in calitate de senator.

In urma cu doar cateva zile, Inalta Curte a admis cererea procurorilor anticoruptie privind urgentarea judecarii dosarului privind privatizarea Institutului de Cercetati Alimentare, in care Voiculescu este acuzat de fapte de coruptie. Odata cu demisia lui Voiculescu din Senat, „dosarul ICA”  se va muta de la Instanta Suprema, singura abilitata sa judece demnitarii, la Tribunalul Bucuresti.

Nu este prima oara cand Dan Voiculescu isi da demisia din Senat. Presedintele fondator al PC a recurs la un gest similar si la finele legislaturii precedente.

140 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger