AcasăNewsDan Radu Rusanu, presedintele ASF, retinut de procurorii DNA

Dan Radu Rusanu, presedintele ASF, retinut de procurorii DNA

Dan Radu Rusanu, seful Autoritatii de Supraveghere Financiara, a fost retinut pentru 24 de ore de procurorii DNA.

Acesta este acuzat de comiterea mai multor infractiuni printre care favorizarea infractorului, constituirea unui grup infractional organizat si complicitate la abuz in serviciu.

Miercuri, Rusanu va ajunge in fata instantei cu mandat de arestare pentru 30 de zile. Rusanu este acuzat in dosarul „Carpatica-ASF”.

Rusanu declara, inainte sa ajunga la DNA, ca se asteapta la o asemenea decizie „din momente ce domnul presedinte Traian Basescu declara in urma cu ceva timp ca pentru actiunea nejustificata de la Astra trebuie sa raspunda conducerea ASF”.

Rusanu sustine ca dosarul este unul fabricat „pentru ca domnul presedinte Traian Basescu vrea sa-l apere pe prietenul sau Dan Adamescu (n.r. – proprietarul Astra Asigurari)”.

La sfarsitul anului trecut s-a decis ca Astra Asigurari sa fie trecuta in administrare speciala din cauza problemelor financiare. Dan Adamescu, proprietarul firmei, l-a acuzat atunci pe Rusanu ca a dat „o lovitura de tip mafiot prin decizia luata si a facut ca firma sa-si piarda credibilitatea”.

author avatar
Cristi Ionita
304 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger