AcasăNewsDan Diaconescu, reclamat la Parchet pentru inselaciune

Dan Diaconescu, reclamat la Parchet pentru inselaciune

Dan Diaconescu, liderul PP-DD, a fost reclamat la Parchet pentru inselaciune, fiind acuzat ca, prin diferite acte false, a dorit perturbarea privatizarii Oltchim.

Remus Vulpescu, seful Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (O.P.S.P.I.) a sesizat miercuri Parchetul in legatura cu savarsirea de catre Dan Diaconescu a infractiunii de inselaciune in forma continuata prin inducerea in eroare a statului roman si opiniei publice si pentru dobandirea fara drept a calitatii de adjudecatar al Oltchim.

Potrivirt sesizarii depuse la Parchet, Dan Diaconescu, prin folosirea de acte false, a „indus in eroare a Statul Roman si opinia publica in ce priveste existenta la dispozitia sa a sumei de circa 200.000.000 Lei necesara pentru cumpararea pachetului majoritar de actiuni detinut la S.C. Oltchim S.A. Ramnicu-Valcea de Statul Roman prin M.E.C.M.A. – O.P.S.P.l”, informeaza realitatea.net.

„Se apreciaza ca activitatea infractionala reclamata a fost savarsita prin multiple actiuni deliberate, avand drept scop dobandirea fara drept a calitatii de adjudecatar al licitatiei organizate pentru privatizarea S.C. Oltchim S.A. si a drepturilor decurgand din aceasta calitate, de catre numitul Diaconescu Cristian Dan”, se arata intr-un comunicat al OPSPI.

Totodata, potrivit comunicatului, activitatea infractionala a lui Dan Diaconescu ar fi depasit teritoriul Romaniei, fiind acuzat totodata ca a utilizat „inscrisuri false, pe care le-a intocmit sau obtinut de la terte persoane”.

„Se apreciaza de asemenea ca activitatea infractionala reclamata prezinta elemente transfrontaliere. Se apreciaza ca, in cadrul activitatii infractionale reclamate, numitul Diaconescu a utilizat inscrisuri false, pe care le-a intocmit sau obtinut de la terte persoane. Se apreciaza ca prin activitatea infractionala reclamata a fost produsa o perturbare deosebit de grava a activitatii S.C. Oltchim S.A. si O.p.S.p.l”, se mai arata in comunicat.

author avatar
Ionut Zgimbau
228 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger