Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Dallas, prima revendicare ISIS in SUA

Dallas, prima revendicare ISIS in SUA

Autor:

In premiera, gruparea extremista sunita, responsabila pentru atrocitati si acuzata de ONU de crime impotriva umanitatii, revendica oficial un atac intr-o tara occidentala. Ieri, Statul Islamic si-a asumat atacul de la expozitia de caricaturi din Garland (Dallas, Texas).

 

jihadadisti Dallas, prima revendicare ISIS in SUA

Desi erau inarmati cu pusti de asalt, Nadir Soofi si Elton Simpson au fost doborati cu pistolul de un singur politist.

”Doi soldati ai califatului au atacat o expozitie de caricaturi contra profetului la Garland, Texas, SUA”, a anuntat postul de radio al ISIS. ”Spunem asa Americii: Cee ce se pregateste va fi si mai important si mai amarnic. Veti vedea lucruri infioratoare din partea soldatilor ISIS”, a amenintat grupul jihadist. Doi barbati au deschis focul duminica, la un sediu al Freedom Defense Initiative, organizatie considerata ca islamofoba, care a organizat un concurs de caricaturi ale profetului Mahomed, in conditiile in care islamul interzice orice reprezentare a profetului, informeaza AFP. Cei doi au fost ucisi de politie iar unul din ei se afla in ancheta FBI pentru intentii jihadiste. Atacatorii sunt Elton Simpson (31 de ani) si Nadir Soofi (34 de ani), care locuiau intr-un apartament in Phoenix (Arizona). Simpson a fost condamnat in 2011 pentru ca a mintit FBI cu privire la intentia sa de a se alatura unui grup islamist in Somalia. n ETAT ISLAMIQUE large570 Dallas, prima revendicare ISIS in SUATatal acestuia a declarat pentru ABC News ca Elton, care lucra la un cabinet dentar, a facut ”o alegere gresita”. Cei doi au fost ucisi de un politist care a manuit pistolul de serviciu, in conditiile in care Elton si Nadir erau inarmati cu arme de asalt.

Charlie Hebdo se dezice de concursul de caricaturi

Atacul din Texas nu are ”nimic de-a face” cu atentatele comise in ianuarie la redactia revistei  Charlie Hebdo, au afirmat, luni, doi colaboratori ai hebdomadarului francez. ”Exista o miscare anti-islam in Texas iar problema lui Charlie Hebdo este diferita. Aici este vorba de a critica toate religiile, fara referire la anumite persoane in particular”, a declarat criticul de film al Charlie Hebdo, Jean-Baptiste Thoret. ”Noi nu organizam concursuri, ci ne facem doar treaba obisnuita. Daca la un moment dat subiectul este Mahomed, il desenam pe Mahomed, altfel nu. Luptam impotriva rasismului si nu avem de-a face cu oameni de genul asta” (organizatorii concursului din Dallas), a spus Gerard Biard, redactor-sef Charlie Hebdo. Totusi, in urma publicarii unor caricaturi ale Profetului a avut loc atentatul terorist de la Charlie Hebdo. Pe de alta parte, este o premiera in faptul ca ISIS, grupare extremista sunita responsabila pentru atrocitati si acuzata de ONU de crime impotriva umanitatii, revendica oficial un atac intr-o tara occidentala, ea operand cu preponderenta in Siria si in Irak.

 Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 24-11-2017
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!