AcasăNewsDaianu, tepuit de fostul sef al Bursei din Sibiu

Daianu, tepuit de fostul sef al Bursei din Sibiu

Daniel Daianu si-a pus toata increderea si banii in manile lui Cristian Sima

Fostul ministru de finante, Daniel Daianu, a primit socat vestea ca fostul sef al Bursei din Sibiu, Cristian Sima, a disparut cu banii investitorilor.

Daniel Daianu si-a pus toata increderea si banii in manile lui Cristian Sima

Cristian Sima a fost revocat miercuri din functia de sef al Bursei din Sibiu (Sibex), motivul invocat fiind lipsa acestuia de la slujba, tocmai in perioada in care Sibex este controlata de autoritati.

Cristian Sima

Disparitia lui Sima este, se pare, ultimul (sau, daca va fi prins, penultimul) act dintr-un sir de evenimente care pregateau ceea ce se pare ca vor constata clientii sai: falimentul investitiei lor.

Premeditare

Conform unor surse, Sima ar fi anuntat  Sibex pe e-mail inca din 1 octombrie 2012 ca i-au disparut laptopul, telefonul, actele si cardul bancar sicerea blocarea acestora. Reprezentantii Sibex l-au sunat de mai multe ori pe Sima in Elvetia, unde acesta are o casa, dar apelul indica un post telefonic suspendat. In plus, se aude ca Sima, care era si patron al firmei de brokeraj WBS Holding, inregistrata in Insulele Virgine (un paradis fiscal), ar fi fugit cu banii firmei sale si ai clientilor sai, printre care se numara cantautorul Tudor Chirila si fostul ministru de finante, Daniel Daianu.

Stupefactie

Daianu s-a aratat de-a dreptul socat la auzul stirii ca Sima a disparut din tara. Fostul ministru de finante sustine ca a apelat la WBS Holding, deoarece aceasta era singura cale legala prin care putea tranzactiona actiuni in strainatate. „Sunt stupefiat. Am conturi la WBS si am investit pentru ca mi s-a spus ca sunt castiguri mici, dar sigure”, a spus Daianu.

Masuri

Comisia  Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a inceput ieri o investigatie la sediul WBS Romania pentru a verifica modul de lucru al firmei cu clientii. Politia inca nu a intrat pe fir, dar CNVM recomanda  persoanelor care se considera prejudiciate sa depuna reclamatii la sediul Comisiei.

author avatar
Arpad Dobre
445 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger