Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Dacia se prabuseste

Dacia se prabuseste

Autor:

Introducerea noilor proceduri mai stricte de testare a poluarii (WLTP) a dus la un recul puternic al vanzarilor marcii romanesti pe piata din Germania, cea mai mare din Europa, dar si in Marea Britanie.

 

dacia 1 Dacia se prabuseste

Marca romaneasca isi pierde cota pe pietele europene importante si nu poate tine pasul cu noile teste ale emisiilor poluante

Vanzarile Dacia sunt mai mici cu 50% fata de anul trecut, o cadere care anuleaza practic cresterile din ultimele luni si care s-ar putea prelungi pana la sfarsitul anului, in conditiile in care din 1 septembrie noile  modele de autovehicule vor trebui sa treaca nu doar testele de mediu din laborator, ci si o serie de teste privind emisiile generate in conditii reale de conducere inainte sa poata circula pe drumurile europene. O procedura care ingreuneaza majoritatea producatorilor auto si a provocat o scadere a pietei cu 30%. Dacia a inmatriculat doar 2.083 de autoturisme, cu 50,6% mai putine decat in septembrie, iar primul efect este scaderea cotei de piata, care in august depasise 3%, la 1%. Anul trecut, Dacia a inmatriculat aproape 64.000 de autoturisme in Germania, aproximativ 10% din vanzarile la nivel global ale marcii romanesti. Si alti constructori sunt pe scadere, Audi (77,7%), Volkswagen (61,9%), Seat( 54,9%) sau Honda (59%).  Vanzarile de masini noi in Marea Britanie au inregistrat in septembrie un declin de 20,5%, in urma introducerii procedurilor WLTP. In aceeasi luna, Dacia a vandut 2.470 de vehicule, in scadere cu 44,61% fata de perioada similara din 2017, cand a inmatriculat 4.559 de unitati. “Acestea sunt circumstante exceptionale, scaderi similare fiind inregistrate si pe alte piete auto importante din Europa”, spune Mike Hawes, seful Asociatiei Producatorilor si Comerciantilor de Automobile din Regatul Unit (SMMT). Analistii estimeaza o revenire a pietei abia in decembrie, cand producatorii se vor alinia la noul nivel mondial de testare a automobilelor.


3 comentarii to Dacia se prabuseste

  1. cobe

    Stiau din timp sefii corporatiilor auto de aceasta schimbare insa au crezut ca vor primi din nou o amanare,insa au primit o lumanare.Nu le-a pasat pentru ca doreau continuarea pacalirii cumparatorilor cu declararea unor consumuri realizate in laboratoare nu si in practica.Putine sunt marcile ce au respectat termenul si sper ca si renault va face tot posibilul sa treaca la fapte,adica testarea masinilor dupa noua regula,chiar daca va speria cumparatorii cu consumurile rezultate.

  2. Adispan

    Ce consumuri bai baiatule? Nu vezi ca e vorba de emisii poluante. Ori crezi ca intereseaza pe cineva consumul? Consumul te intereseaza pe tine ca si client final.

  3. Anonymous

    poluarea ma intereseaza mai putin odata ce TIR-urile vapoarele slepurile avioanele autobuzele etc circula fara probleme. Ma intereseza in primul rand consumul sa fie clar. !


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 23-05-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!