AcasăNewsDacia nu vine la SIAB pentru ca marimea conteaza!

Dacia nu vine la SIAB pentru ca marimea conteaza!

Dacia nu vine la SIAB pentru ca n-are loc in ROMEXPO. Atunci, poate schimba denumirea marcii in Galia

Salonul International de Automobile Bucuresti, cunoscut sub numele de SIAB, revine in viata romanilor, dupa o pauza de 11 ani. Dar Dacia nu va fi prezenta in cadrul acestuia.

Dacia nu vine la SIAB pentru ca n are loc in ROMEXPO Atunci poate schimba denumirea marcii in Galia

Asa au anuntat reprezentantii Dacia. Explicatia este una destul de simpla: standul pe care Dacia il foloseste la saloanele auto nu poate fi inghesuit in nicunul dintre  spatiile pe care ROMEXPO le pune la dispozitia participantilor. Mai mult, chiar daca ar fi incaput, respectivul stand nu ar fi putut fi adus pana la desfasurarea evenimentului, in martie. Acum, stim si noi ca SIAB este, din punct de vedere al “cazarii” nici salonul auto de la Frankfurt, nici cel de la Geneva si nici cel de la Detroit, dar tinand cont, totusi, ca este vorba de Dacia si sonoritatea numelui starneste romanilor un soi de mandrie ancestrala, basca o consideram a fi cam ca un soi de marca de-a noastra, gestul este destul de urat, mai ales ca se si fabrica pe plaiurile patriei-mama. Cu putina bunavointa, se putea renunta la marele stand. Si se putea inchega unul mai pe dimensiunile bietului  Romexpo. Nu ar fi fost el prea profesionist, dar cine trebuia sa stie? Toata lumea ar fi fost incantata, de la organizatori la spectatori. Este vorba doar de un strop de “business diplomacy”. Acum, acest gest va fi vazut de publicul roman ca un soi de aroganta, un fel de “n-aveti voi fata de marca noastra”. Ceea ce nu e favorabil nimanui. Pe de alta parte, ROMEXPO, marele ROMEXPO, zice ca a construit paviloane noi, minunate, investitie mare, domnule, nu joaca, si, cand colo, pune la dispozitia Dacia un spatiu insuficient, ca sa nu-l numim meschin. Chiar nu se pot lua niste bani europeni sau de la Guvern ca sa intre si ROMEXPO macar in al doilea rand al expozitiilor europene? Pentru ca, iaca pozna, tot carpind, la infinit o sa constatam ca peticul peste petic, peste vechiul petic, tot se rupe. Apoi, daca generatia lui Ceausescu a putut privi in viitor si a putut inalta fieratania cu pricina, noul capitalism asezonat peste circurile foamei chiar nu poate pune la cale ceva mai grandios decat punerea burtilor la cale, cu cel mai mic pret posibil? Sa avem si noi un spatiu expozitional in ton cu Occidentul si nu o baraca parca adusa din Burkina Faso. Poate sculele de la ROMEXPO nu stiu unde sa se adreseze, poate alti responsabili au minti mai aplicate spre “a face” si nu spre “a strange”. Ar putea fi o optiune, zic.

author avatar
Catalin Dumitrescu
771 afisari

1 COMENTARIU

  1. Super-oferta: castiguri online. Cautam urgent operatori pe internet. Castigurile sunt foarte motivante. Lucrati acasa la dvs, la calculator, in timpul liber. Asiguram instruire gratuita si de cea mai buna calitate. Trebuie sa aveti varsta de 18 ani si cunostinte minime de navigare pe internet. Cereti acum detalii la adresa de email: pacurarucostica1963@gmail com

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger