Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Cutremurul din Mexic: zeci de morti si distrugeri uriase

Cutremurul din Mexic: zeci de morti si distrugeri uriase

Autor:

Un recent bilant arata ca minimum 90 de persoane au murit, iar alte cateva sute au fost ranite, in urma cutremurului cu o magnitudine de 8,1 grade care s-a produs joi in largul coastelor sud-vestice ale Mexicului.

 

cutremur mexic 2 Cutremurul din Mexic: zeci de morti si distrugeri uriase

Si replicile uriasului cutremur au fost inspaimantatoare. „Pamantul nu se mai oprea din tremurat”, spun supravietuitorii.

”Au fost cel putin 71 de morti numai in Oaxaca”, a declarat Jesus Gonzalez, purtator de cuvant al Autoritatii de stat pentru protectia civila. Cel putin 15 persoane au decedat in statul mexican Chiapas, aflat in apropierea statului Oaxaca, in timp ce cel putin alte 4 morti au fost confirmate in statul Tabasco, aflat in nordul Mexicului. Printre victimele seismului se numara si doi copii. Unul a murit dupa ce un zid a cazut, iar un al doilea a murit in spital, dupa ce s-a oprit energia electrica.Cutremurul cu magnitudinea de 8,1 grade pe scara Richter ce a afectat coasta statului Chiapas a fost mai devastator decat cel din 1985, ultimul de acest gen ce a afectat statul mexican si ce a ucis mii de persoane. Eforturile de ajutorare continua pe parcursul zilei de duminica, multe dintre persoanele care au fost cele mai grav afectate temandu-se sa se intoarca in cladirile a caror existenta a fost slabita si care ar putea fi daramate in urma unor eventuale replici. Presedintele Mexicului a decretat trei zile de doliu national.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 20-05-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!