AcasăNewsCutremur violent in Japonia, langa Fukusima (VIDEO)

Cutremur violent in Japonia, langa Fukusima (VIDEO)

O miscare telurica foarte puternica s-a produs, in urma cu cateva ore, in Japonia. Primele informatii indica faptul ca ar fi vorba despre doua persoane ranite, insa nu si pagube materiale semnificative.

Seismul a fost imediat urmat de emiterea unei atentionari privind riscul producerii unui tsunami, in regiunile Fukushima si Myagi. Conform presei internationale, in zonele vizate de aceasta atentionare s-au observat valuri mai mici decat cele la care s-au asteptat specialistii, respectiv de pana la 1, 5 metri.

Estimat initial la 7,4 grade pe Richter, pentru ca ulterior magnitudinea lui sa fie revizuita la 6, 9 grade pe Richter, cutremurul care s-a abatut asupra Japoniei a avut epicentrul in estul coastei nipone, in apropiere de Fukushima si a fost resimtit si la nivelul capitalei Tokyo.

[youtube]qYBTe9P2NaQ[/youtube]

Va reamintim ca in aceeasi prefectura – unde se afla si centrala nucleara- s-a produs un cutremur devastator in urma cu circa cinci ani, cand aproape 18 mii de oameni au pierit, atat ca urmare a seismului, cat si a tsunami-ului generat de miscarea telurica deosebit de puternica.

[youtube]F9QzXlN6FK8[/youtube]

[youtube]efBwHc0M718[/youtube]

author avatar
Cristina Stefan
140 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger