AcasăNewsCutremur Sumatra, Indonezia: Oamenii panicati au fugit in zone mai inalte, de...

Cutremur Sumatra, Indonezia: Oamenii panicati au fugit in zone mai inalte, de teama unui tsunami-IMAGINI LIVE

(foto: captura video)

Cutremurul de 8,7 grade produs miercuri dimineata in Sumatra, Indonezia, a provocat panica in randul locuitorilor din provincia Aceh, puternic afectata de seismul de 9,3 grade, produs in 2004. Dupa ce cladirile din Banda Aceh, capitala provinciei au fost zguduite circa patru minute de miscarea seismica, locuitorii au iesit pe strazi si au fugit din zona litoralului.

(foto: captura video)

Dupa producerea cutremurului foarte puternic, de 8,7 grade, locuitorii provinciei Aceh,  devastata de cutremurul produ in 2004, au coborat din cladirile zdruncinate de seism si s-au grabit sa fuga spre zonele mai inalte, departe de tarm, dupa cum au fost sfatuiti de autoritatile indoneziene.

Potrivit Daily Mail, la scurt timp de la producerea seismului de 8,7 grade – la ora 8.38 GMT (11.38, ora Romaniei) – strazile s-au umplut de oameni panicati. Locuitorii din Banda Aceh au fugit speriati din case, s-au urcat in masini sau pe motociclete de teama unor valuri puternice, dupa ce specialistii au emis o alerta de tsunami, de teama ca dezastrul din 2004 s-ar putea repeta.

VEZI IMAGINI LIVE AICI.

Seismul de 8,7 grade s-a produs marti la ora 8.38 GMT (11.38, ora Romaniei), la o adancime de 33 de kilometri si la circa 430 de kilometri sud-vest de Banda Aceh, capitala provinciei Aceh din insula Sumatra, a precizat Institutul american de Geofizica (USGS). O alerta de tsunami a fost emisa pentru tarile cu iesire la Oceanul Indian, potrivit USGS. Cutremurul s-a simtit si Singapore, Thailanda, Bangladesh, Malaysia si India.

In urma cu aproape opt ani, un cutremur cu o magnitudine de 9,3, s-a produs in largul coastei nordice a Insulei Sumatra, provocand un tsunami gigantic si peste 230.000 de morti in tarile din jurul Oceanului Indian, dintre care aproximativ 168.000 de victime in Indonezia.

535 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger