AcasăNewsCutremur Sumatra, Indonezia - Directorul INFP: Adancimea mica la care s-a produs...

Cutremur Sumatra, Indonezia – Directorul INFP: Adancimea mica la care s-a produs seismul a facut sa nu fie simtit prea tare – VIDEO

(foto: captura video)

Cutremurul cu magnitudinea de moment de 8,7 pe Richter, produs miercuri, 11 aprilie, în Indonezia, nu a fost simtit foarte mult de populatie dat fiind faptul ca s-a produs la o adancime mica, a explicat directorul Institutului National de Fizica a Pamantului (INFP), Constantin Ionescu. In urma producerii seismului deosebit de puternic a fost emisa alerta de tsunami. Cutremurul a fost urmat de o replica de 8,2 grade pe Richter.

(foto: captura video)

Directorul Institutului de Fizica a Pamantului a explicat la RealitateaTV ca adancimea mica la care s-a produs cutremurul (circa 33 kilometri -n.r.) face ca efectele lui sa se faca simtite pe raza mica. „Cutremurul s-a simtit la nivelul coastei, dar nu cred ca a produs pagube. Adancimea mica la care s-a produs seismul si distanta mare fata de tarm a facut ca populatia sa nu simta prea tare cutremurul”, a spus Constantin Ionescu.

Seismul s-a produs la ora 8.38 GMT (11.38, ora Romaniei), la o adancime de 33 de kilometri si la circa 430 de kilometri sud-vest de Banda Aceh, capitala provinciei Aceh din insula Sumatra, potrivit reprezentantilor Institutului american de Geofizica (USGS). In urma producerii seismului de 8,7 grade, magnitudine de moment, a fost emisa o alerta de tsunami pentru 29 de tari cu iesire la Oceanul Indian, potrivit USGS.

In urma cu scurt timp, un al doilea seism puternic, de 8,2 grade magnitudine de moment, a avut loc in largul insulei indoneziene Sumatra. Seismul a fost inregistrat la ora 10.43 GMT (13.43 – ora Romaniei, n.r.), anunta Institutul american de Geofizica. Este vorba de o replica a seismului cu magnitudine de moment de 8,7 grade, inregistrata la 615 kilometri de Banda Aceh, la o adancime de 16,4 kilometri, potrivit datelor preliminare ale institutului american.

[youtube]MAQiNgmUGDs[/youtube]

207 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger