AcasăNewsCutremur si in Romania: seismul a avut loc in Vrancea!

Cutremur si in Romania: seismul a avut loc in Vrancea!

(foto: iploiesti.ro)

Pamantul s-a miscat din nou in Vrancea, zona cunoscuta pentru activitatea seismica intensa, de aceasta data sambata dimineata. Tot in cursul acestei zile, in Nepal a avut loc un cutremur deosebit de violent, de 7.9 grade, soldat cu numeroase victime si pagube materiale.

(foto: iploiesti.ro)

Miscarea telurica din Romania a fost, din fericire, de intensitate redusa, avand doar 3.6 grade pe scara Richter. Conform specialistilor de la Institutul de Fizica a Pamantului, seismul inregistrat de aparate in judetul Vrancea la ora 9 si 36 de minute s-a produs la o adancime de 11 kilometri, nefiind, asadar, un cutremur de suprafata. Cutremurul in cauza a avut epicentrul la 27 de kilomtrie de Focsani si la 45 de kilomtrie de orasul Tecuci.

Anterior, putin dupa miezul noptii de vineri spre sambata, in Vrancea a mai avut loc un cutremur, de doar 3 grade pe Richter, la o adancime de 143 de kilometri, conform infp.ro.

Cel mai puternic seism care s-a produs in Romania in acest an s-a produs in Buzau, pe 29 martie, si a avut magnitudinea 4.9 pe scara Richter, fiind resimtit si in Capitala.

author avatar
Cristina Stefan
170 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger