AcasăNewsCutremur puternic in Indonezia - zeci de vieti curmate (VIDEO)

Cutremur puternic in Indonezia – zeci de vieti curmate (VIDEO)

O miscare telurica de 6.5 grade care a afectat Indonezia a curmat cel putin 50 de vieti si a trimis alte zeci de persoane, unele dintre ele cu leziuni grave, pe mana medicilor din spitalele locale, devenite, in unele cazuri, neincapatoare.

Cutremurul a avut loc in cursul noptii trecute, mai exact cu doar trei minute dupa miezul noptii, ora Romaniei, la o adancime de circa 17 kilometri, din cate au anuntat specialistii americani de la USGS. A fost, asadar, un seism de suprafata, care a afectat, in mare parte, provincia Aceh.

Pe langa victime, miscarea telurica a produs si pagube materiale destul de insemnate, in sensul in care, din cate anunta presa internationala si din cate se poate observa si din imaginile surprinse la fata locului, la scurta vreme de la producerea cutremurului, au fost afectate cateva sute de cladiri – atat locuinte, cat si imobile ce adaposteau institutii publice. Unele dintre acestea s-au daramat, existand temeri ca ar fi persoane ramase prizoniere printre ruine. De altfel, salvatorii locali fac eforturi pentru a identifica, pe cat de rapid posibil, eventuale victime aflate sub bucatile cladirilor facute una cu pamantul.

Va avertizam ca unele imagini va pot afecta emotional:

[youtube]sDwJbuymmJc[/youtube]

[youtube]3gj9Vb_WmiI[/youtube]

[youtube]0UDaqt6_l3c[/youtube]

author avatar
Cristina Stefan
85 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger