AcasăNewsCutremur puternic in Filipine. Zeci de oameni au murit! (VIDEO)

Cutremur puternic in Filipine. Zeci de oameni au murit! (VIDEO)

UPDATE: Presa internationala anunta ca numarul victimelor a crescut. In urma seismului cu magnitudine de 7,2 grade pe scara Richter care s-a produs in Filipine, peste 70 de oameni si-au pierdut viata.

Groaza in Filipine! Miscarea telurica de 7,2 grade pe scara Richter a semanat panica in randul locuitorilor si a produs pagube materiale importante.

Cutremurul a zdruncinat, marti dimineata, Filipine, la ora locala 07.54 (03.12, ora Romaniei), iar epicentrul a fost localizat la cinci kilometri est de Balilihah, un oras cu 20.000 de locuitori, in regiunea Bohol. Potrivit Institutului de Geofizica din Statele Unite ale Americii, citat de BBC, seismul s-a produs la o adancime de 34 de kilometri.

Cea mai afectata zona a fost regiunea Cebu. Cel putin 20 de oameni si-au pierdut viata, iar alte 30 au fost ranite in urma puternicului seism care a avut o magnitudine de 7,2 grade. Echipele de salvare se asteapta ca numarul victimelor sa creasca, existand sanse sa fie gasite persoane sub daramaturile imobilelor care s-au prabusit in urma cutremurului.

Filipine este situat pe centura de foc a Pacificului care include cateva sute de vulcani, zona fiind cunoscuta pentru seismele puternice.

[youtube]wP3JkfbUUA8[/youtube]

author avatar
Anca Murgoci
679 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger