AcasăNewsUPDATE Cutremur puternic in Canada. Alerta de tsunami in Hawaii, anulata -...

UPDATE Cutremur puternic in Canada. Alerta de tsunami in Hawaii, anulata – VIDEO

(foto: captura youtube)

UPDATE: Alerta de tsunami pentru Hawaii a fost anulata, dupa ce specialistii au stabilit ca nu mai exista pericolul producerii unor valuri mari, urmate de inundatii, potrivit CNN. Zecile de mii de locuitori din zona, evacuati de teama unui posibil dezastru, se pot intoarce la casele lor.

Un cutremur puternic, de 7.7 grade pe scara Richter, a zguduit noaptea trecuta largul coastelor canadiene. A fost emisa o alerta de tsunami valabila de-a lungul coastele de vest ale Canadei si Statelor Unite. Se asteapta ca valuri puternice sa se produca in Hawaii, iar autoritatile au avertizat populatia sa se deplaseze catre zone inalte, pentru a evita pericolul.

(foto: captura youtube)

Cutremurul de 7.7 grade pe scara Richter s-a produs la ora 03.04 GMT (05.04 ora Romaniei) in insulele Queen Charlotte si a fost simtit in nordul provinciei British Columbia, inclusiv in Prince Rupert, Quesnel si Houston, potrivit autoritatilor canadiene. Seismul a fost urmat de mai multe replici, cea mai puternica de 5.8 grade. Pana la aceasta ora nu se cunosc informatii despre eventuale victime sau pagube materiale.

Centrul de alerta in caz de tsunami a anuntat ca in Hawaii exista riscul producerii unor valuri puternice, iar locuitorii din zona au fost evacuati. Specialistii spun ca, desi valurile produse pana la acest moment in zona nu au fost mai mari de doi metri, pericolul nu ar fi trecut. „Nu e vorba de un singur val (…) Urmatoarele vor fi mai mari”, a declarat un specialist al Centrului, citat de CNN.

Initial, alerta de tsunami a fost emisa pentru zona de coasta din British Columbia pana in Alaska. Sub averizare au fost si Vancouver, nordul Californiei si sudul statului Oregon. Alerta ce viza sudestul statului Alaska a fost intre timp anulata.

[youtube]a9ZRdim9QzU[/youtube]

710 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger