AcasăNewsCutremur la Piraeus Bank!

Cutremur la Piraeus Bank!

Desi a   anuntat ca si-a incheiat procesul de restructurare, dupa ce 20 unitati neprofitabile au fost inchise, masurile de rentabilizare a bancii grecesti vor implica alte sacrificii, a se citi concedieri.

La intalnirea cu directorii de sucursale, desfasurata in circuit inchis in sala Atlas a hotelului Radisson Blu, discutiile, mai cu seama tensionate, au aratat ca exista doua sucursale cu profit, restul incadrandu-se in categoria neprofitabile, deci dispensabile. Pentru eficientizare si reducerea costurilor vor fi concediati 180 de directori din cadrul Piraeus Bank.

Un procedeu bizar s-a petrecut la adunarea despre care scriam mai sus, directorii sucursalelor au avut la dispozitie 180 de laptop-uri, prin care au fost obligati sa puna intrebari conducerii. Boardul Piraeus Bank a raspuns numai la intrebarile care i-au convenit, anuntandu-i pe cei prezenti ca vor fi chemati personal la discutii pentru incetarea contractelor de munca. Oricum, pe vremuri, nu era asa de complicat: te concediau pur si simplu.

Masuri dure dupa ce banca a fost nevoita sa faca fata unor momente de presiune venite pe de-o parte din impactul indirect al crizei datoriei suverane din Grecia si pe de alta parte de variatia de curs a francului elvetian, ce a dus la cresterea costului riscului de credit. Sau o reactie la declaratiile lui Mugur Isarescu, care atragea atentia, la Forumul Pietei Financiare, cum a scazut in ultimii ani credibilitatea bancilor. Altadata vedetele bankingului din Romania institutiile de credit grecesti au in prezent o situatie incomoda, in pofida declaratiilor optimiste, impuse de uriasele probleme ale bancilor-mama, dar si de portofoliile pline de credite neperformante, unul din motivele pentru care, inca de acum 4-5 ani, bancile grecesti din Romania au fost scoase la vanzare. Anul trecut Piraeus Bank a inchis in Romania aproape o cincime din sucursalele pe care le avea, concediind ulterior sute de oameni.

Si Telekom Romania da afara 200 de manageri

Telekom Romania va desfiinta 33% din cele aproximativ 600 de pozitii de management ca parte a procesului de reorganizare al grupului, demarat de noul CEO, Miroslav Majoros.

De asemenea, cateva sute de persoane cu functii manageriale vor trece printr-un proces de evaluare, potrivit datelor comunicate de directorul de HR al Telekom Romania, Carmen Dumitrache. Cea mai afectata companie din grupul Telekom este cea de telefonie fixa, fostul Romtelecom, de unde vor fi desfiintate cele mai multe pozitii de manager. Bref, vor fi desfiintate 156 de functii de management, iar pentru 200 de functii dintre cele existente se va sustine o alta evaluare. Evaluarea va tine cont de performanta managerului (10%), rezultatele testelor de diagnoza sustinute dupa demararea procesului de reorganizare (30%) si un interviu care se va concentra pe competentele persoanei.

author avatar
Catalin Dumitrescu
1.959 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger