AcasăNewsVIDEO Cutremur in Sumatra, Indonezia: Tsunami-ul sperie tot Oceanul Indian!

VIDEO Cutremur in Sumatra, Indonezia: Tsunami-ul sperie tot Oceanul Indian!

Centrul de avertizare pentru tsunami din Pacific a anuntat ca deocamdata nu se stie daca s-a produs un tsunami in urma cutremurului cu magnitudinea de 8,7 inregistrat miercuri in largul insulei indoneziene Sumatra, dar a sfatuit autoritatile „sa ia masurile adecvate”.

Un cutremur puternic cu magnitudinea de 8,7 a fost inregistrat miercuri in largul coastei occidentale a insulei indoneziene Sumatra, fiind emisa o alerta de tsunami in Oceanul Indian.

Seismul s-a produs la ora 8.38 GMT (11.38, ora Romaniei), la o adancime de 33 de kilometri si la circa 430 de kilometri sud-vest de Banda Aceh, capitala provinciei Aceh din insula Sumatra, a precizat Institutul american de Geofizica (USGS). O alerta de tsunami a fost emisa pentru intregul Ocean Indian, a precizat USGS.  Avertizarea de tsunami precizeaza ca seismele cu o asemenea magnitudine „au potentialul de a genera un tsunami distructiv de amploare, care poate afecta zonele de litoral din intregul bazin al Oceanului Indian”.[youtube]MAQiNgmUGDs[/youtube]

Potrivit Sky News, locuitorii de pe coasta de est a Indiei au fost informati ca trebuie sa se indeparteze de litoral, dupa ce seismul a fost resimtit in orasele Calcutta, Chennai si Bangalore. Aceasta regiune este afectata in mod frecvent de cutremure. In decembrie 2004, un cutremur puternic urmat de un tsunami in Oceanul Indian a provocat moartea a 170.000 de persoane in provincia Aceh.

author avatar
Ciprian Purice
1.473 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger