AcasăNewsCutremur de suprafata, duminica, in Vrancea

Cutremur de suprafata, duminica, in Vrancea

Pamantul s-a cutremurat din nou, in zona Vrancea, de aceasta data duminica dimineata. A fost vorba despre un cutremur de suprafata.

Intensitatea miscarii telurice a fost mica, seismul avand doar 2.1 grade pe scara Richter, conform informatiilor date publicitatii de catre specialistii de la Institutul de Fizica a Pamantului, insa, spre deosebire de cutremurele inregistrate in ultima perioada, in zona amintita, cel de duminica s-a produs la o adancime de doar 10 kilometri, la ora 9.56.

Cu doar o zi in urma, respectiv in decursul zilei de sambata, in zona Vrancea au avut doua astfel de miscari telurice- una la primele ore ale zilei, respectiv la 03.35, de 3.3 grade pe Richter, produsa, in judetul Buzau, la o adancime de 128 de kilometri, si cealalta, la 15.55, de 2.6 grade pe Richter, care a fost inregistrata de aparate la o adancime de 104 kilometri, in judetul Vrancea.

Cel mai puternic seism din acest an, din Romania, s-a produs pe 29 martie. Este vorba despre un cutremur cu magnitudinea 4.9 pe Richter, care a avut loc in Vrancea, fiind resimtit si in Capitala.

sursa foto: captura infp.ro

author avatar
Cristina Stefan
160 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger