AcasăNewsCutremur de 7.8 grade in Noua Zeelanda, urmat de tsunami (VIDEO)

Cutremur de 7.8 grade in Noua Zeelanda, urmat de tsunami (VIDEO)

O miscare telurica puternica – de 7.8 grade pe Richter – s-a produs duminica in Noua Zeelanda, fiind urmata de un tsunami

Din cate anunta BBC, un astfel de val s-a produs in zona coastei nord-estice a statului amintit, undeva la doua ore de la momentul la care a fost inregistrat seismul.

[youtube]P51uqKOROl8[/youtube]

Toti acesti pasi vin dupa producerea cutremurului de 7, 8 grade pe Richter, conform geologilor americani de la USGS, care a avut loc undeva la miezul noptii, ora locala, in jur de ora 13, ora Romaniei. Miscarea telurica – una de suprafata, produsa la doar 23 de kilometri adancime, a avut epicentrul la aprape 100 de kilometri de Christchurch, localitate puternic afectata, in urma cu aproape 5 ani, de un seism care a curmat peste 180 de vieti.

In ciuda temerilor ca un astfel de seism ar fi putut face prapad, mai ales ca s-a produs in cursul noptii, cand multi oameni erau in case si chiar dormeau, pana la aceasta ora nu au fost facute publice date despre eventuale victime in randul locuitorilor si nici despre aparitia unor pagube materiale semnificative.

[youtube]P51uqKOROl8[/youtube]

foto: captura youtube

508 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger