AcasăNewsCustodele Coroanei, primul mesaj dupa funeraliile Regelui Mihai: "va multumesc pentru forta...

Custodele Coroanei, primul mesaj dupa funeraliile Regelui Mihai: „va multumesc pentru forta iubirii voastre”

Au trecut cateva zile de cand fostul suveran al Romaniei a fost condus pe ultimul drum de catre membrii Familiei Regale si de o mare de romani.

Marti dupa-amiaza, Custodele Coroanei, Principesa Margareta, a ales sa transmita un mesaj prin care a adresat multumiri romanilor. „Adresez tuturor recunoscatoare multumiri pentru cuvintele alese, pentru afectiunea si gandurile pline de compasiune pe care le-ati aratat, cu trista ocazie a trecerii la cele vesnice a tatalui meu (…) va multumesc pentru forta iubirii voastre si pentru atasamentul fara pereche pe care l-ati aratat Regelui nostru, in ultimele sale zile pe pamant. Datorita voua, aceste ultime zile vor ramane in istoria contemporana”, se mentioneaza, printre altele, in mesajul semnat de Custodele Coroanei romane.

La funeraliile Regelui Mihai, de sambata, au asistat zeci de reprezentanti ai Familiilor Regale din Europa si din lume, iar mii de romani au iesit in strada, in principalele puncte pe care a trecut cortegiul funebru, in Capitala si pe ruta parcursa de trenul regal, pentru a-i aduce un omagiu fostului monarh. Totodata, in zilele in care sicriul Regelui Mihai a fost depus in sala Tronului, de la Palatul Regal de pe calea Victoriei, zeci de mii de romani au asteptat la cozi, uneori si ore in sir, pentru a putea ajunge sa se reculeaga la catafalcul fostului suveran, plecat dintre cei vii pe 5 decembrie, la varsta de 96 de ani.

sursa foto: Facebook/Familia Regala a Romaniei

author avatar
Cristina Stefan
390 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger