AcasăDezvaluiriAncheteCurtea de Conturi intra in jocurile politice!

Curtea de Conturi intra in jocurile politice!

Nicolae Vacaroiu inca face servicii partidului care l-a propulsat

Traditionala motaiala de la Curtea de Conturi a fost zguduita de ordinele venite de sus si care vizau declansarea unui control structural de fond la toate unitatile administratiei locale.

Nicolae Vacaroiu inca face servicii partidului care l-a propulsat

Iar daca la inceput inspectorii institutiei au protestat vehement ca trebuie sa se desprinda din luxoasele birouri si sa bata coclaurile tarii, ei au fost repede adusi cu picioarele pe pamant de enuntarea posibilitatii ca, daca nu indeplinesc aceasta sarcina cu entuziasm, tocmai Curtea de Conturi sa se trezeasca pe cap cu controalele altor structuri. Asa ca primariile din tara au si fost luate la puricat de catre subalternii lui Nicolae Vacaroiu.

La centima

De peste trei ani nu a mai avut loc o operatiune de control atat de ampla. Insa, culmea, nu toti primarii carora inspectorii Curtii de Conturi le-au dat iama prin documente sunt necajiti de „napasta” care a cazut pe capul lor. Din contra, multi dintre edili au fost chiar izbaviti de rapoartele intocmite, in care bilantul contabil le-a iesit la centima. Insa, pentru ca situatia sa nu fie prea gogonata, au primit cel mult cate o observatie sau un avertisment. Iar aceste certificate de buna purtare primite din partea institutiei conduse de nea Nicu Vacaroiu vor fi cu siguranta depuse pe la structurile care i-au anchetat pentru coruptie si cheltuirea nejustificata a bugetului sau fondurilor suplimentare primite. Si, eventual, vor conta enorm si in instantele de judecata. Bineinteles, de aceasta „acoperire” au beneficiat insa doar primarii apartinand USL si, in special, PSD.

Belele cu „absorbantele”

In schimb, stranie coincidenta, edilii apartinand actualei Opozitii sunt victime sigure ale actiunii Curtii de Conturi. Care nu doar ca le-au gasit gestiunea vraiste, dar, ceea ce este cu mult mai grav, arunca grave suspiciuni asupra cheltuirii fondurilor de la CE. Iar in ziua de astazi, a fi acuzat de deturnarea banilor europeni este totuna cu a fi condamnat. Asa ca respectivii primari se gandesc deja mult mai serios la propunerea venita  ulterior controlului, din partea unor inalti activisti ai PSD, de a schimba tabara politica. Atat cat mai au timp…

author avatar
Catalin Tache
900 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger