Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Cupa Papa Ioan Paul II

Cupa Papa Ioan Paul II

Autor:

In Polonia, regretatul suveran pontif Karol Wojtyła este o icoana vie. In fiecare an, clerul polonez organizeaza o competitie de schi in memoria sa. Un eveniment care a implinit 21 de ani. Asa cum se stie, papa Ioan Paul era un mare amator de schi.

 

popi 1 Cupa Papa Ioan Paul II

Stintii parinti schiaza pe categorii de varsta, de la 20 la 68 de ani

Imbracati in lungi sutane negre, protii au invadat statiunea de schi Wisla-Stozek (sudul Poloniei) pentru a-si disputa campionatul anual, spre uimirea celorlalti schiori care se aflau pe pista. Inainte de a se intrece in slalom urias si coborare libera, repartizati pe sase categorii in functie de varsta, sfintii parinti rostesc o rugaciune: ”Fie ca Dumnezeu sa vegheze asupra noastra, sa ne protejeze si sa ne dea puteri pentru o intrecere  fair play”. ”Oamenii se mira ca schiem in sutane dar este o maniera de a ne afisa vocatia”, a declarat parintele Henryk Urbas, din Cracovia.papa 1 Cupa Papa Ioan Paul II Ideea acestei competitii a fost lansata de preotii franciscani si pusa in practica de clerul din Silezia. ”Papa Ioan Paul al II-lea a fost cel care ne-a dat exemplu. Iubea acest sport inca din tinerete, cand era tanar preot, apoi episcop si cardinal. Intr-o zi a fost intrebat: se cade ca un cardinal sa schieze? Papa a raspuns: ce nu se cade unui cardinal este sa schieze prost”, isi aminteste parintele Damian. Cei mai tineri participanti au abia 20 de ani in timp ce decanul de varsta, parintele Wladyslaw Nowobilski are 68 ani.

popi 2 Cupa Papa Ioan Paul II

Cuviosii s-au intrecut in slalom urias si coborare libera

Pentru preotul Krzysztof Sontag a schia in sutana ”este o maniera de a arata ca spiritul si corpul sunt impreuna, cum spun latinii, mens sana in corpore sano”.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 21-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!