AcasăNewsCumnatul regelui Spaniei, incarcerat intr-o puscarie de femei

Cumnatul regelui Spaniei, incarcerat intr-o puscarie de femei

Urgandarin a avut dreptul sa-si aleaga singur penitenciarul

Inaki Urdangarin (50 de ani) , sotul infantei Cristina, sora lui Felipe al VI-lea, a ajuns dupa gratiile inchisorii din Brieva, dupa ce a fost condamnat la cinci ani si zece luni pentru deturnare de fonduri.

Urgandarin a avut dreptul sa si aleaga singur penitenciarul

Urdangarin s-a prezentat, in jurul orei locale 08.00 la portile penitenciarului din Brieva, o localitate aflata la 100 de kilometri nord de Madrid, a indicat un purtator de cuvant al administratiei penitenciare. Fost handbalist, dublu medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice  cu echipa Spaniei, Inaki Urdangarin a fost condamnat in prima instanta, in februarie 2017, de catre un tribunal din Palma de Mallorca, la sase ani si trei luni cu inchisoarea pentru ca a deturnat, in perioada 2004-2006 mai multe milioane de euro din subventii acordate fundatiei nonprofit Noos, al carei presedinte era, alaturi de asociatul sau Diego Torres. Reducerea pedepsei lui Urdangarin s-a datorat achitarii de acuzatiile de fals si uz de fals la adresa acestuia. Torres a primit cinci ani si opt luni de inchisoare. Ancheta a inceput in 2010, perioada in care Spania se afunda in criza economica. Combinata cu alte scandaluri, in special cele privindu-l pe regele Juan Carlos, aceasta afacere a stirbit serios imaginea monarhiei spaniole si a precipitat abdicarea lui Juan Carlos in favoarea fiului sau Felipe, in iunie 2014. Dupa condamnarea lui Urdangarin, casa regala a Spaniei a reamintit ”respectul absolut pentru independenta justitiei”. Infanta Cristina, in calitate de beneficiara a banilor obtinuti de sotul ei, a fost condamnata initial la o amenda de 265.000 de euro, redusa in apel la 136.959 de euro.Ca si alti condamnati in libertate din Spania, Urdangarin a putut sa-si aleaga locul unde-si va ispasi pedeapsa, cu conditia de a se preda voluntar. Inchisoarea din Brieva are o capacitate de 162 de persoane si este destinata in principal femeilor, dar dispune si de un pavilion pentru barbati, culmea ironiei, neocupat pana la venirea lui Urgandarin.

author avatar
Tudor Borcea
315 afisari

1 COMENTARIU

  1. Deci, cumnatul regelui Spaniei POATE face pușcărie, la noi – dimpotrivă, fie dispar definitiv din peisaj, fie sunt lăsați să fugă peste hotare până când sunt ACHITAȚI și albiți ca la Nufărul, ori sunt ”legitimați” perpetuu să conducă în continuare guverne, ministere și să distrugă țara și destinele românilor!

    Suntem de Guinness-book!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger